Nye beregninger viser, at nedlukningen af udendørs idræt, fritidsliv og kulturinstitutioner formentlig havde meget lille betydning for begrænsning af smitten.
På den baggrund spurgte TV-Avisen her til morgen, om der nu bør laves beregninger på en eventuel åbning for udeservering. Til det svarede HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard:
”Åbning for udeservering kan give mening for dem, som i forvejen laver take away og har deres køkken åbent. Men man må jo altså ikke tro, at en branche som restaurationsbranchen – og ikke mindst i Danmark - kan leve af at have udendørsservering. Vi skal jo have medarbejdere på arbejde, og vi skal åbne vores produktion. For langt de fleste vil det ikke give mening alene at have en udendørsservering”.
HORESTA ønsker en genåbning af restauranterhvervet hurtigst muligt. Men understreger, at det økonomiske fundament for genåbningen skal være i orden. Hvis de generelle hjælpepakker og lønkompensationen udfases samtidig med genåbningen, kan det få store konsekvenser for erhvervet, hvis restriktioner gør det svært at få gang i omsætningen. Derfor kan en genåbning koste mange virksomheder livet.
”Vi er et erhverv, som har været lukket i snart et år – langt de fleste af månederne i hvert fald. Der har ikke været nogen penge. Tværtimod kun omkostninger, omkostninger, omkostninger,” sagde Katia K. Østergaard.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Unge udgør rygraden i sommerens servicejob
05-07-2025
-
Bloomberg: Joe & The Juice-ejer sigter mod børsnotering i USA næste år
05-07-2025
-
Natklubber for 15-årige i kraftig modvind
05-07-2025
-
Odense-hotel udvider og bliver størst uden for København
05-07-2025
-
VisitDenmark satser på svenske familier for at hente tabte overnatninger hjem
05-07-2025
-
Bühlmann Hotels nedjusterer – men ser positivt på 2025
05-07-2025
-
Hotel dømt for ulovligt kiosk-samarbejde ved Himmelbjerget
05-07-2025
-
Ny kommerciel direktør vender hjem til Sønderborg
05-07-2025
-
Flere nordjyske hoteller går foran med grøn profil
05-07-2025