HORESTA er stærkt kritisk over for en ny plan, der vil udfase nattelivet i det indre København.

Der er tale om en ny nattelivsplan, som er udarbejdet af to forvaltninger og for første gang skal behandles politisk på et møde i kommunens kultur- og fritidsudvalg i morgen aften.

Planen rummer mange elementer, som HORESTA Natteliv tidligere har spillet ind med til kommunen i et tæt samarbejde om at skabe et mere trygt og roligt natteliv. Men når det gælder udstedelse af nattilladelser, går planen i en helt anden retning.

I det indre København vil der i udgangspunktet ikke blive udstedt nye tilladelser efter kl. 24, og de eksisterende vil heller ikke blive forlænget.

Annette Hyldebrandt, der er chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i HORESTA, ærgrede sig i aftes på TV2/Lorry over, at kommunen på den ene side har lagt en visionær plan for udvikling af nattelivet og på den anden side underminerer den ved at fjerne grundlaget for drift i den indre by.

”Man skal tænke på, at det sker en situation, hvor erhvervet er allerhårdest ramt og bløder allermest. Med den ene hånd vil Københavns Kommune rigtig gerne genrejse turisme- og oplevelseserhvervet efter coronakrisen og med den anden hånd, serverer man denne plan. Det hænger simpelthen ikke sammen,” sagde Annette Hyldebrandt.

Hun gjorde opmærksom på, at hvis planen vedtages, vil den skabe en usikkerhed, der kan få fatale økonomiske følger for erhvervet.

”Man har lagt en hammer i skuffen, som erhvervslivet ikke ved, hvornår man svinger. Det betyder, at virksomhederne ikke ved, hvilken forretning, de kan drive fremover, og at værdien af deres virksomhed med et fingerknips kan blive forringet,” sagde Annette Hyldebrandt.

Log ind