Nogle virksomheder har snart været tvangslukkede et år. Restauranterne har kun måtte sælge takeaway i 24 uger ud af det forgangne år, og omsætningen samt gæsterne er væk for mange hoteller.

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, sagde i aftes til TV2 Lorry, at situationens alvor ikke kan blive meget større.

”Selvfølgelig har kompensationsordningerne hjulpet, men de har ikke hjulpet nok. Ordningerne blev i sin tid sat i værk for at holde en måned eller to, og nu er der gået et år. Der skal noget helt andet til, når man har været lukket så lang tid,” fortæller Katia K. Østergaard.

Hun fortæller, at mange virksomheder oplever en dækning på 50 pct. ved kompensationsordninger, så mens de ingen omsætning har, skal de stadig betale halvdelen af virksomhedens udgifter, og det er ikke holdbart i længden, lyder det fra HORESTAs adm. direktør.

Se indslaget fra TV2 Lorry kl. 19.30 (15.57 inde i klippet her).

Søskendepar køber kitsch byhotel

Efter at have været til salg siden november har et søskendepar nu købt det lille byhotel Arnkilhus i Sønderborg. Planen er nu, at hotellet skal have en kærlig hånd og et mere tydeligt brand.

Verdenspremiere på ny AI-turistservice ved Vesterhavet

IDA er navnet på Danmarks første AI-genererede turistguide. Destination Vesterhavet lancerer nu den virtuelle turistmedarbejder, som 24/7 og på 92 sprog kan inspirere gæsterne og svare direkte på alle deres spørgsmål om oplevelser i turistområdet.

Log ind