I Wales kører rutsjebaner på solceller, et museum i Canada bruger regnvand til toiletter og aircondition, mens forlystelsesparken Liseberg i Gøteborg fortæller gæsterne om parkens bæredygtighedstiltag.
Her i Danmark har Tivoli etableret internt pantsystem i parken, i cafeen på Nordsøen Oceanarium (Hirtshals) serveres MSC-og ASC-certificerede fisk og Den Blå Planet benytter grøn strøm.
I forbindelse med projekt ”Bæredygtige attraktioner og oplevelser” har Epinion udarbejdet rapporten ”Kortlægning af bæredygtige attraktioner og oplevelser i ind- og udland”.
Den viser, at der findes mange gode eksempler på bæredygtige tiltag for forlystelses- og dyreparker, oplevelsescentre og museer i Danmark og rundt i verden.
Indsamlingen af eksisterende initiativer danner grundlag for at forbedre indsatsen yderligere. De mange gode eksempler skal både bruges til at inspirere eksisterende attraktioner, men skal også danne grundlag for et nyt og målrettet miljømærke med navnet Green Attraction.
”Rapporten viser, at attraktionernes gæster har øget fokus på ansvarlighed, og Danmark har en ambition om at blive det mest bæredygtige turisterhverv i verden. Derfor er det godt, at flere attraktioner har øget fokus på bæredygtighed.” fortæller Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA og sekretariatschef for Green Key.
”Erfaringer fra Green Key viser også, at det er en god forretning at arbejde med bæredygtighed. Udover at tiltrække flere og fremtidens gæster, er indsatsen med til at give store besparelser, da mange attraktioner har et stort forbrug af madvarer, vand, el og varme og bruger mange penge på at komme af med deres affald.”
Projektet er støtte med midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og i styregruppen for projektet sidder Kim Gladstone Herlev fra Videnspædagogiske Aktivitetscentre i Danmark (VPAC) og Experimentarium, Nils M. Jensen fra Organisationen Danske Museer (ODM), Søren Kragelund for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD) samt HORESTA´s Kristian Nørgaard Nielsen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
»Jeg er stolt og ydmyg«: Destinationsdirektør udpeget som forperson for dansk turisme
26-03-2024
-
McDonald's restauranter fik overskud
26-03-2024
-
Praksisændring samt præcisering vedr. udenlandske praktikanter i hotel- og restaurationsbranchen
26-03-2024
-
Stigning på 49 procent: Hotelkæde leverer sit bedste resultat nogensinde
26-03-2024
-
Familieejet hostel midt i Aarhus lukker efter konkursbegæring
26-03-2024
-
Kæde åbner sit andet hotel i København
26-03-2024
-
Legoland-ejer kæmper sig gennem voldsomt år med kæmpe vækstplaner
26-03-2024
-
Vinderen af Sønderjyllands Initiativpris 2024
26-03-2024