Rutsjebaner, candyfloss og høje grin. Snart kan danskerne igen se frem til en tur i forlystelsespark med familien. Foreningen af Forlystelsesparker (FFD) beretter, at mange af medlemmerne slår dørene i forbindelse med påsken.

”Der er ingen tvivl om, at vi har savnet gæsterne, og vi glæder os til at byde dem velkommen til både nye og velkendte oplevelser. Åbningen sker selvfølgelig på de præmisser, der er udstukket fra myndighederne og derfor åbner vi i første omgang de udendørs forlystelser. Senere i april og maj åbner de indendørs forlystelser og spisesteder, hvis genåbningsplanen holder” fortæller sekretariatschef i FFD, Kristian Nørgaard.

For at få adgang skal gæsterne fremvise en negativ COVID-test, der maksimalt er 72-timer gammel. Børn under 15 er undtaget, og en vaccine er endnu ikke adgangsgivende.

”Det her med tjek af COVID-test er jo også nyt for parkerne, og ambitionen er at lave et entréforløb, som er så gnidningsfrit som muligt. Desværre gælder et gennemført vaccinationsforløb endnu ikke som adgangsgivende til parkerne, men det regner vi med sker meget snart. Derfor opfordrer vi vores gæster til at huske testen i påsken” fortæller Kristian Nørgaard.

Han tilføjer desuden, at man med mundbind i forlystelserne og tjek ved indgangen har et kontrolleret miljø i parkerne, som FFD også havde håbet kunne muliggøre en åbning af de indendørsforlystelser og restauranterne.

”Der er ingen tvivl om, at vi meget gerne vil give vores gæster den fuldstændige oplevelse. Og efter vinteren og nedlukningen ved vi, at mange higer efter at få nogle gode grin og store smil. Når alle nu kommer med en negativ test, havde vi derfor gerne set, at vi også kunne åbne indendørs forlystelser og restauranter, men det må vente lidt endnu. Derfor er vi også klar til at åbne endnu mere, når mulighederne byder sig,” siger Kristian Nørgaard.

Åbningsdatoer for forlystelsesparkerne

Bakken – fredag den 26. marts
LEGOLAND – lørdag den 27. marts
Knuthenborg Safaripark – lørdag den 27. marts
Tivoli – lørdag den 27. marts
Tivoli Friheden – torsdag den 1. april

HORESTA varetager sekretariatet for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark.

Overskuddet er vokset hos kendt forlystelsespark

Den tragiske ulykke, som ramte Tivoli Friheden i 2022 betød, at 2023 blev et år uden forlystelsesparkens største attraktion. Det til trods lykkedes det for parken at øge overskuddet, og samtidig er besøgstallet hævet markant.

Log ind