Restauranterhvervet har været blandt de flittigste til at gøre brug af lønkompensationen i denne nedlukning, og hertil kommer, at de som tvangslukkede virksomheder kan få dækket 100 pct. af de faste omkostninger. Til trods for disse kompensationsordningerne afslører dagens konkurstal fra Danmarks Statistik, at der er en vækst i restaurantkonkurserne i februar.

De fem forudgående år har der været 20 restaurantkonkurser i februar, mens tallet i 2021 var 33. Stigningen i 2021 svarer til 67 pct. sammenlignet med de forudgående fem års gennemsnit. Tallene kommer ikke bag på HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær.

”Virksomhederne skal fortsat betale en stor del af det hjemsendte personales løn, og når der ingen omsætning er, så taber virksomhedsejerne penge hver eneste dag. Selv med opsparing og samarbejdsvilje i banken, så er det ikke noget, som man kan blive ved med i månedsvis,” siger Jonas Kjær.

(artiklen fortsætter under billedet)

Han tilføjer, at denne nedlukning i turisme- og oplevelseserhvervet skal ses i lyset af, at branchen har været stærkt begrænset i sit forretningsgrundlag i snart et år.

”Næsten samtlige restriktioner i forbindelse med coronahåndteringen har påvirket erhvervets muligheder for at generere omsætning. Derfor er det nødvendigt, at man sikrer virksomhederne et økonomisk bæredygtigt grundlag at åbne på, og så skal hjælpepakkerne som minimum forlænges til sommeren,” lyder budskabet fra HORESTAs cheføkonom.

Der blev desuden registreret én konkurs i overnatningserhvervet i februar.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Flere campister – men færre campingvogne

I en årrække er antallet af campingvogne på de danske pladser faldet, mens antallet af campister har udviklet sig modsat. “Nutidens campist foretrækker en større grad af fleksibilitet,” lyder det.

Log ind