Robusthed og innovationskraft var blandt de ord som både finansminister Nicolai Wammen (S) og tidligere overvismand Michael Svarer fremhævede i beskrivelse af den danske håndtering af coronakrisen.

 

De indledte torsdag, på årsdagen for nedlukningspressemødet, en konference, som erhvervsalliancen De 5 Styrker stod bag. Alliancen består af Dansk Energi, Lægemiddelindustrien, Landbrug & Fødevarer, Danske Rederier og HORESTA.

Nicolai Wammen havde fokus på det komplekse i håndteringen af en sundhedskrise, når folks levebrød og livsværk i erhvervslivet samtidig var på spil. Han mente dog, at dansk økonomi havde klaret sig godt gennem krisens første tolv måneder, og han var fortrøstningsfuld i forhold til de positive effekter forbundet med genåbningen.

Fælles for organisationerne var et ønske om en ansvarlig åbning af grænserne samt et coronapas, som vil være af afgørende betydning for eksporten.

”Turismeerhvervet er et af landets største eksporterhverv, men vi adskiller os fra mange andre brancher ved, at udlændinge kommer her til og forbruger. Og det er ikke muligt i tilstrækkelig grad i dag. Her vil et coronapas være af enorm betydning, da en meget stor andel af turismeovernatningerne her i landet kommer fra udlændinge,” lød det blandt andet fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Michael Svarer fortalte i sit oplæg, hvilke anbefalinger han havde været medafsender på til regeringen i forhold til genåbning af samfundet. Budskabet lød desuden, at der er brancher, der lider - som for eksempel turisme- og oplevelseserhvervet - og de skal fortsat hjælpes, mener han.

Log ind