”Det har overrasket mig, at det i dag kan være grænseoverskridende for en ældre mandlig kok at have en ung, kvindelig chef. Det har resulteret i konkrete episoder, som jeg har måttet tage med den pågældende under fire øjne.”
Anika Madsen er køkkenchef på anmelder-darlingen, Fasangården, i Frederiksberg Have, kåret til Årets Talent af White Guide i 2018, og så er hun døbt Umami-dronningen af Berlingske. Med udover at forkæle gæsterne med umami-retter, knokler hun også benhårdt for at skabe en arbejdsplads – og en branche – der tiltrækker flere kvinder.
”Jeg foretrækker ikke at ansætte ét køn fremfor et andet. Mit fokus er på at skabe mere fleksibilitet, for så kommer kvinderne helt af sig selv. Og den diversitet vinder hele branchen på.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Den nye registreringspligt – hvad betyder det?
01-12-2023
-
HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage
01-12-2023
-
Nu bliver livet lettere for de erhvervsdrivende
01-12-2023
PRESSEKLIP
-
Socialdemokratiet trækker sig endeligt fra begrænsning af udeservering
01-12-2023
-
Overnatningssted knækket af Booking.com
01-12-2023
-
Torvehallerne i Vejle fordobler sidste års rekordresultat
01-12-2023
-
Flertal støtter afgift på turisme
01-12-2023
-
Kokkelandsholdet inviterer til kvalifikationsrunde
01-12-2023