”Det har overrasket mig, at det i dag kan være grænseoverskridende for en ældre mandlig kok at have en ung, kvindelig chef. Det har resulteret i konkrete episoder, som jeg har måttet tage med den pågældende under fire øjne.”
Anika Madsen er køkkenchef på anmelder-darlingen, Fasangården, i Frederiksberg Have, kåret til Årets Talent af White Guide i 2018, og så er hun døbt Umami-dronningen af Berlingske. Med udover at forkæle gæsterne med umami-retter, knokler hun også benhårdt for at skabe en arbejdsplads – og en branche – der tiltrækker flere kvinder.
”Jeg foretrækker ikke at ansætte ét køn fremfor et andet. Mit fokus er på at skabe mere fleksibilitet, for så kommer kvinderne helt af sig selv. Og den diversitet vinder hele branchen på.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Hotelvæksten spreder sig til hele landet
17-01-2025
PRESSEKLIP
-
HORESTA melder om stærkt 2024
17-01-2025
-
Satte priserne ned med 40 procent: Tilbud har fyldt bordene på restaurant
17-01-2025
-
Djurs Sommerland fornyer sig med tidlig åbning og nye oplevelser i 2025
17-01-2025
-
Sådan fordeler internationalt turistboom sig i landets kommuner
17-01-2025
-
Fritidsjob under forvandling: Nu kan unge løse flere opgaver på hoteller og i restauranter
17-01-2025
-
Charlottehaven henter erfaren profil til lejlighedshotel
17-01-2025