Der var længere mellem de solgte vaffelis samt balloner, og rutsjebanerne savnede passagerer. Det er konklusionen i en ny opgørelse fra Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD), der viser et fald på hele 58 pct. i antallet af besøgende i 2020 sammenlignet med året før.

Ti af landets største parker har bidraget til undersøgelsen, og FFD estimerer, at de manglende gæster løber op i en omsætningsnedgang på ca. 1,7 mia. kr.

”Der er ingen tvivl om, at hele turisme- og oplevelseserhvervet har været hårdt ramt af denne krise, og forlystelsesparkerne er bestemt ikke nogen undtagelse. Det har blandt andet resulteret i, at mange virksomheder har måtte sige farvel til betroede medarbejdere og sat investeringer i bero. Samtidig ser vi ind i endnu en svær sæson med restriktioner, coronapas og manglende udenlandske gæster,” fortæller Kristian Nørgaard, sekretariatschef i FFD.

Han håber, at den forestående politiske sommerpakke vil tilgodese forlystelsesparkerne i modsætning til pakken fra sidste år, hvor disse virksomheder blev forbigået. Blandt foreningens egne forslag til initiativer, der kan indhente det tabte, er nedsat moms samt et sæsonkortfradrag, som man kender det fra håndværkerfradraget. Parkerne er nemlig vigtige vækstfyrtårne, som bidrager til hele turismeværdikæden omkring sig, lyder det fra Kristian Nørgaard.

”Sommerpakken sidste år var god for nogle virksomheder, men den var med til at skævvride oplevelseserhvervet. Nogle attraktioner, som for eksempel museer og zoologiske haver, kunne tilbyde halv pris til gæsterne med offentlig støtte, og det var med til at trække gæster væk fra virksomheder, der i forvejen var enormt hårdt ramt. Vi håber, at politikerne har det for øje i år, så årets sommerpakke kan være med til at kickstarte forlystelsesparkerne,” siger Kristian Nørgaard.

I 2019 beskæftigede medlemmerne af FFD knap 7.400 medarbejdere og omsatte for 3,5 mia. kr.

 

HORESTA huser sekretariatet for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark

Log ind