Kl. 12.30 præsenterer regeringen årets sommerpakke. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har dog allerede løftet sløret for, at der vil være en pulje på 50 mio. kr., hvorfra spisestederne i landets fire største byer hver kan søge 50.000 kr.

HORESTAs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, var her til morgen i TV-Avisen for at kommentere på vigtigheden af sommerpakken:

”Alt hvad der målrettes restauranterne er vi glade for, men man må også bare sige, at 50 mio. kr. fordelt til restaurantvirksomhederne i de fire største byer er ikke nok,” fortæller hun om et erhverv, der i 2020 tabte næsten 13 mia. kr., og fortsætter:

”Vi håber meget, at det vi ser i eftermiddag er klogt, målrettet og hjælper de dele af erhvervet, som er allerhårdest ramt. Der ser vi rigtig gerne, at man har puttet et oplevelsesfradrag ind i sommerpakken, så danskerne selv kan vælge, hvor de vil gå hen og bruge deres penge i oplevelseserhvervet,” mener Annette Hyldebrandt.

Hun tilføjer, at turisme- og oplevelseserhvervet gennem 15 måneder og to nedlukninger har oparbejdet enormt meget gæld, og de er stadig underlagt mange restriktioner. Det gør, at forretningsgrundlaget er begrænset.

”Når det er sagt, er så det klart, at der vil være restauranter, der tænker, at det her er lige noget for os, og der er denne pulje super god. Sidste år så vi, at man kunne komme ind til halv pris på museerne, men det gjorde desværre, at forlystelsesparkerne ikke fik de gæster, som de plejede at få, så vi håber meget, at denne pakke bliver mere gennemtænkt,” lyder det fra Annette Hyldebrandt.

Har allerede fået rekordmange sommerbookinger

Der er en travl sommer i sigte hos Scandlines, der allerede har modtaget væsentligt flere forhåndsbookinger til færgeafgange i skolernes sommerferie, end tilfældet var i 2023.

Log ind