”Det er værre, end vi næsten havde troet”. Sådan lyder reaktionen til TV2 Lorry fra Karen Nedergaard, hoteldirektør og regionsformand for HORESTA i hovedstaden, på nye tal for sommerens hotelbookinger i København.

Tallene fra Wonderful Copenhagen fortæller, at branchens bookinger til højsæsonen er 85 pct. under niveauet fra 2019 og 51 pct. lavere end på samme tidspunkt  i 2020, hvor coronaen også raserede.

”Der er ingen udenlandske turister, og det er jo dem, der lægger flest penge i byen, så det er rigtig alvorligt. Det rammer hotellerne, restauranterne, oplevelsesstederne, kulturinstitutionerne og leverandørerne,” fortæller Karen Nedergaard.

Hendes budskab lyder:

”Vi skal i fællesskab fortælle, at København er en fantastisk og sikker by. Derudover kan man fra politisk side kigge på det her oplevelsesfradrag, som vil gøre det attraktivt for den almindelige dansker at komme ud og opleve. Og så er der selvfølgelig altid muligheden for at kigge på en momsnedsættelse målrettet erhvervet,” siger Karen Nedergaard afsluttende.

Se indslaget her.

Erfarne kræfter genåbner renoveret hotel

Hotellet havde stået lukket i flere måneder, inden det blev købt af en investor i sidste halvdel af 2023. Nu er nye forpagtere klar til at tage teten, efter en gennemgribende renovering.

Historisk hotel profiterer af tv-udsendelse

Hindsgavl Slot på det vestlige Fyn var sidste år med i en udsendelse på TV 2 om jul på slottet, og programmerne har betydet, at alle juleophold nu er booket hele to år ud i fremtiden.

Trods forventninger: Kæde lander millionoverskud

Egentlig forventede man ikke overskud i 2023 i den lokalforankrede hotelkæde Bornholm Hotels. En netop offentliggjort årsrapport viser dog et millionoverskud, og kædens direktør er tilfreds.

Log ind