”Det er værre, end vi næsten havde troet”. Sådan lyder reaktionen til TV2 Lorry fra Karen Nedergaard, hoteldirektør og regionsformand for HORESTA i hovedstaden, på nye tal for sommerens hotelbookinger i København.

Tallene fra Wonderful Copenhagen fortæller, at branchens bookinger til højsæsonen er 85 pct. under niveauet fra 2019 og 51 pct. lavere end på samme tidspunkt  i 2020, hvor coronaen også raserede.

”Der er ingen udenlandske turister, og det er jo dem, der lægger flest penge i byen, så det er rigtig alvorligt. Det rammer hotellerne, restauranterne, oplevelsesstederne, kulturinstitutionerne og leverandørerne,” fortæller Karen Nedergaard.

Hendes budskab lyder:

”Vi skal i fællesskab fortælle, at København er en fantastisk og sikker by. Derudover kan man fra politisk side kigge på det her oplevelsesfradrag, som vil gøre det attraktivt for den almindelige dansker at komme ud og opleve. Og så er der selvfølgelig altid muligheden for at kigge på en momsnedsættelse målrettet erhvervet,” siger Karen Nedergaard afsluttende.

Se indslaget her.

Log ind