”Det er for lidt, og det er stadigvæk for svært at komme til Danmark”.

Sådan siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, i dag på TV2/News i en kommentar til de nye ind- og udrejseregler, som er trådt i kraft i dag. Hun ser det fortsatte karantænekrav for turister fra de såkaldt orange lande som en showstopper.

”Vi så gerne, at karantænekravet, også ved de såkaldte orange lande blev hævet. Der er ikke nogen, der kommer til Danmark, hvis man skal sidde ti dage i et sommerhus eller på et hotelværelse”, siger Kirsten Munch.

Hun appellerer også til, at der bliver kigget på grænseregionerne.

”Nu åbner vi for Sydsverige, og vi åbner for noget af den tyske grænseregion. Men Norge skal med igen, og så skal vi have kigget på de lande uden for EU, specielt England. De engelske turister er en gruppe, som vi gavner meget af – specielt i hovedstaden, og derfor mangler vi i den grad også at få åbnet grænserne for dem”, siger Kirsten Munch.

De nye regler ser sådan ud:

  • Incidensgrænsen for at åbne/lukke gule og orange lande/regioner i EU- og Schengenlandene hæves fra de hidtidige 20/30 til 50/60 (100.000/7 dage). Det betyder, at grænserne for at lande og regioner kategoriseres som ”gule” lempes, hvorefter flere rejsende kan blive undtaget fra isolation efter indrejse i Danmark. Lande- og regionsfarverne som følge af den nye incidensgrænse offentliggøres af Udenrigsministeriet fredag eftermiddag og bliver gældende fra lørdag kl. 16.00.
  • Kravet om at have et anerkendelsesværdigt formål afskaffes for alle udlændinge med fast bopæl i orange EU- og Schengenlande. Det betyder, at bl.a. turister fra EU- og Schengenlande vil kunne indrejse. De vil fortsat være omfattet af krav om test og isolation efter indrejse, medmindre de er vaccinerede eller er tidligere smittede. Isolationskravet bortfalder den 26. juni (i fase 4) efter indrejse fra orange EU- og Schengenlande.
  • Kravet om test forud for ombordstigning på fly fra gule lande og regioner afskaffes. Det betyder, at personer, der rejser fra et gult land eller en gul region i EU og Schengen, ikke skal vise negativ test for at komme ombord på flyet hjem. Der vil fortsat være krav om test, når man lander i lufthavnen i Danmark.
  • Turister, der indrejser fra grænselandet (dvs. Slesvig-Holsten, Sydsverige: Blekinge og Skåne len og Västsverige: Hallands og Västra Götalands len) undtages fra kravet om isolation efter indrejse i Danmark.

  • Læs mere om de nye tærskler og kriterierne for modeller i Faktaark

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind