Der er ikke mange bookinger fra udenlandske gæster hos de danske hoteller til sommer, og HORESTA efterlyser, at man fra politisk side gør op med de strenge restriktioner.

Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA, fortæller til TV2 Lorry:

”Vi ligger stadig meget langt fra normale tilstande, og vi mangler i særdeleshed de udenlandske turister, som vi især er afhængige af i Københavnsområdet,” og fortsætter:

”Hvis man skal i karantæne, så lægger man altså ikke ferien i Danmark. Flere af de andre EU-lande begynder allerede nu at åbne for, at du kan komme ind uden karantæne, nærmest uanset hvor du kommer fra i EU, og der er vi altså nødt til at følge trop, hvis vi ikke skal tabe kapløbet om turisterne til sommer. Man skal jo huske, at mange EU-lande er langt foran Danmark i vaccinationen,” siger Kristian Nørgaard.

Drømmen om at indhente det forsømte fra sidste sommers coronakrise er ved at fordufte på hotel Copenhagen Plaza i centrum af København. For der er masser af ledig plads i ordrebogen her kort før det, der plejer at være højsæsonen for udenlandske turister.

”Vi står med en belægningsprocent på 5-10 procent - selv sidste år med seks-dages reglen var det højere, så den er decideret katastrofal,” siger hoteldirektør og landechef, Ligula Hospitality Group, Frederik Møller, til TV 2 Lorry.

Se indslaget her.

Ny i HORESTA: En personlig og hjemlig oplevelse

Midt på Svendborg Havn, med udsigt over Tåsinge i det sydfynske øhav, ligger Hotel Ærø, hvor oplevelsen for gæsterne skal være i øjenhøjde og nærværende. Nu har de meldt sig ind i HORESTA.

Log ind