En ny meningsmåling, som Gallup har lavet for Berlingske, viser, at 25 procent af de adspurgte danskere har undladt at gå på restaurant, fordi de skulle vise coronapas.

Det viser meget tydeligt alvoren i restriktionen, mener HORESTA.

”En stor del af danskerne fortæller, at det direkte er coronapasset, der afholder dem fra at gå på restaurant. Det er af enorm betydning for en branche, hvor margenerne var små inden krisen, og hvor der er oparbejdet en stor gæld i forbindelse med tvangslukninger og øvrige restriktioner de seneste 15 måneder,” fortæller Nadeem Wasi, medlemschef i HORESTA.

Han efterlyser, at man politisk får ryddet op i restriktionerne, så de også afspejler den nuværende coronasituation.

”Vi har en coronaudrulning, som har taget fart, og rigtig mange har fået deres første stik. Alligevel er vi i en situation, hvor turismeerhvervet er et uhørt højt antal restriktioner. Og hvert eneste benspænd koster omsætning. Omsætning, som erhvervet ikke kan undvære,” fortæller Nadeem Wasi.

Nadeem 440X306
Medlemschef
Nadeem Wasi

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind