En ny meningsmåling, som Gallup har lavet for Berlingske, viser, at 25 procent af de adspurgte danskere har undladt at gå på restaurant, fordi de skulle vise coronapas.

Det viser meget tydeligt alvoren i restriktionen, mener HORESTA.

”En stor del af danskerne fortæller, at det direkte er coronapasset, der afholder dem fra at gå på restaurant. Det er af enorm betydning for en branche, hvor margenerne var små inden krisen, og hvor der er oparbejdet en stor gæld i forbindelse med tvangslukninger og øvrige restriktioner de seneste 15 måneder,” fortæller Nadeem Wasi, medlemschef i HORESTA.

Han efterlyser, at man politisk får ryddet op i restriktionerne, så de også afspejler den nuværende coronasituation.

”Vi har en coronaudrulning, som har taget fart, og rigtig mange har fået deres første stik. Alligevel er vi i en situation, hvor turismeerhvervet er et uhørt højt antal restriktioner. Og hvert eneste benspænd koster omsætning. Omsætning, som erhvervet ikke kan undvære,” fortæller Nadeem Wasi.

Nadeem 440X306
Medlemschef
Nadeem Wasi

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind