Afregner I jeres virksomheds moms kvartalsvis, skal I senest 1. juni indberette moms for første kvartal 2021. Afregner I moms halvårligt, er jeres næste frist 1. september.

Er der noget, I  er i tvivl om vedrørende jeres  moms, kan I få hjælp på skat.dk/huskmoms, inden I indberetter. Her kan I også få hjælp via en række guides og nogle vigtige informationer. Fx:

  • Nystartet virksomhed? Få hjælp til at komme godt fra start via Skats start-up-site, hvor I får opgaverne forklaret og brudt ned i enkle trin.
  • Hvad kan I trække fra? Alle virksomhedsejere kan af og til komme i tvivl om, hvad man kan trække fra i regnskabet. Få svar og vejledning i Skats Bogføringsguide.
  • Styr på dine log-på-koder? I kan få hjælp til, hvordan I logger på og bruger TastSelv.
  • 0-indberet og undgå at få en afgift: Selvom I måske ikke har haft aktivitet i jeres virksomhed i en periode, skal I stadig indberette. I skal da indberette 0 kr. Ellers kan I få en afgift på 800 kr.
  • Betal – men ikke for tidligt: I kan indberette momsen, allerede når kvartalet er slut. Men betalingen skal først ske de sidste 5 hverdage inden fristen. Det er nemt at lave en betalingsaftale (BS) - så kan I sætte beløbet til betaling, allerede når I indberetter.

Mulighed for rentefrit lån – hvis I indberetter til fristen

Folketinget har vedtaget, at virksomheder kan låne det beløb, som de indberetter i moms for denne periode. Husk; det er en forudsætning for at kunne få lånet, at I indberetter indenfor fristen 1. juni. Lånet kan søges fra 2 juni. Se mere på skat.dk/corona.

Se også

HORESTA inviterer til Restaurant Kickoff

Mangel på arbejdskraft, stigende omkostninger og økonomisk usikkerhed har præget restauranternes dagligdag det seneste år. Men hvad kan vi forvente af det kommende år?

Log ind