Afregner I jeres virksomheds moms kvartalsvis, skal I senest 1. juni indberette moms for første kvartal 2021. Afregner I moms halvårligt, er jeres næste frist 1. september.

Er der noget, I  er i tvivl om vedrørende jeres  moms, kan I få hjælp på skat.dk/huskmoms, inden I indberetter. Her kan I også få hjælp via en række guides og nogle vigtige informationer. Fx:

  • Nystartet virksomhed? Få hjælp til at komme godt fra start via Skats start-up-site, hvor I får opgaverne forklaret og brudt ned i enkle trin.
  • Hvad kan I trække fra? Alle virksomhedsejere kan af og til komme i tvivl om, hvad man kan trække fra i regnskabet. Få svar og vejledning i Skats Bogføringsguide.
  • Styr på dine log-på-koder? I kan få hjælp til, hvordan I logger på og bruger TastSelv.
  • 0-indberet og undgå at få en afgift: Selvom I måske ikke har haft aktivitet i jeres virksomhed i en periode, skal I stadig indberette. I skal da indberette 0 kr. Ellers kan I få en afgift på 800 kr.
  • Betal – men ikke for tidligt: I kan indberette momsen, allerede når kvartalet er slut. Men betalingen skal først ske de sidste 5 hverdage inden fristen. Det er nemt at lave en betalingsaftale (BS) - så kan I sætte beløbet til betaling, allerede når I indberetter.

Mulighed for rentefrit lån – hvis I indberetter til fristen

Folketinget har vedtaget, at virksomheder kan låne det beløb, som de indberetter i moms for denne periode. Husk; det er en forudsætning for at kunne få lånet, at I indberetter indenfor fristen 1. juni. Lånet kan søges fra 2 juni. Se mere på skat.dk/corona.

Se også

Log ind