Sommerferien står for døren, og mange af aktørerne i øturismen havde frygtet, at højsæsonen skulle gennemføres med kapacitetskrav for færgerne. Det ville medføre store omsætningstab, hvis det ikke var muligt at realisere det fulde potentiale af gæster.

Men efter pres fra Danske Rederier og HORESTA fjernes anbefalingen nu, og det betyder, at færgerne kan fyldes, så længe de overholder de øvrige restriktioner om afstand og hygiejne.

Det glæder blandt andre Destination Bornholm.

”Mange virksomheder henter størstedelen af deres omsætning i sommermånederne, og derfor er kapaciteten på det, der er vores motorvej, nemlig færgerne, særdeles vigtig. Uden en bred motorvej og fuld udnyttelse af færgekapaciteten kan vi ikke sikre fyldte senge og omsætning på øen til glæde og gavn for hele samfundet. Derfor er det utrolig glædeligt for turisme- og oplevelseserhvervet på Bornholm, at man nu har fjernet denne anbefaling, så vi forhåbentligt kan få fyldt sengene bedre op hos vores mange overnatningssteder,” siger Pernille K. Lydolph, direktør i Destination Bornholm.

Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA understreger, at både færger og danskerne sagtens kan finde ud af at overholde restriktionerne.

”Smitten i Danmark er under kontrol, og mange har modtaget første vaccinestik. Vi er nødt til at lempe på restriktionerne for erhvervslivet, så de kan få deres forretningsgrundlag tilbage. For øturismen er færgerne en afgørende livsnerve, som de er dybt afhængige af, og derfor er det enormt vigtigt, at denne anbefaling om reduceret kapacitet forsvinder. Om lidt starter sommerferien, og der skal mange turisme- og oplevelsesvirksomheder forsøge at indhente det tabte fra de seneste 15 måneders krise,” siger Kristian Nørgaard.

Destinationsdirektør føler sig godt taget imod

Destination Bornholms næste direktør, Gitte Tvilling, søgte jobbet, fordi hun synes, at Bornholm kan noget særligt. Hun ser frem til atter at blive en del af turistbranchen, som hun allerede føler, har modtaget hende godt.

Log ind