En ny pulje, som er en del af sommer- og erhvervspakken, skal blandt andet styrke turismeerhvervet i Danmark. Med puljen vil en restaurant, café eller bar kunne søge op til 35.000 kroner til aktiviteter, som skal hjælpe med at få flere gæster f.eks. gennem nye madtilbud og arrangementer.

Man kan søge puljen nu gennem virk.dk til og med den 21. juli 2021. Støtten kan bruges til arrangementer og events for resten af året.

HORESTA har blandt andet presset på for en forlængelse af ansøgningsvinduet, hvilket er lykkedes, så det nu løber længere end regeringens oprindelige forslag. Desuden har det været HORESTAs ønske, at virksomhederne har kunnet søge midlerne til arrangementer resten af året, hvilket også er endt med at blive tilfældet, så erhvervets virksomheder for eksempel kan bruge pengene til juleevents.

”Denne pulje vil kunne give nogle forretninger muligheden for at arrangere et særligt tilløbsstykke eller en aktivitet, der kan trække gæster til. For HORESTA har det været vigtigt, at virksomhederne har en realistisk chance for at planlægge arrangementerne og ansøge puljen, samt at periode blev længere end det oprindelige udgangspunkt. Når det er sagt, så er det ikke 35.000 kr., der redder erhvervet ud af krisen. Der skal langt tungere skyts til,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) siger i en pressemeddelelse:

”Regeringen har gennem hele coronakrisen arbejdet for at holde hånden under danske virksomheder og arbejdspladser. Derfor er jeg også glad for, at vi nu kan være med til at give en ekstra mulighed, der peger fremad til de danske restauranter, cafeeer og barer, der har været særlig hårdt ramt af krisen. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, hvad de enkelte erhvervsdrivende kan finde på af initiativer, men jeg håber, at rigtig mange vil gøre brug af puljen. Danmark er både et skønt ferieland og en gastronomisk metropol, og puljen understøtter begge styrker på en og samme tid.”

Puljen kan søges af caféer, restauranter og barer mv., der er registrerede fødevarevirksomheder. Der kan søges om et engangstilskud på maksimalt 35.000 kr. pr. serveringssted (p-nummer). Tilskuddet gives under EU regler om de minimis-støtte.

I kan læse mere om ansøgningsprocessen til restaurantpuljen

I alt er der afsat 1,6 milliarder kroner, og I kan læse mere om de enkelte initiativer her 

Log ind