Den fjerde og sidste fase i aftalen om en gradvis genåbning for rejseaktiviteter træder i kraft den 26. juni 2021, hvor Danmark overgår til en coronapas-baseret tilgang til rejser i EU- og Schengenområdet, oplyser Justitsministeriet.

Fra den 26. juni vil det med et EU-coronapas være muligt at rejse ind i Danmark, hvis man er testet, vaccineret eller tidligere smittet. Samtidig ændres farverne for rejserestriktionerne, og den grønne farve i rejsevejledningerne genindføres.

Få det fulde overblik

Med den politiske aftale er det bl.a. besluttet, at følgende træder i kraft den 26. juni 2021:

  • Den ”grønne” farve i rejsevejledningerne genindføres i fase 4 for EU- og Schengenlande. Den grønne farve indføres samtidig for rejserestriktionerne. Det indebærer, at de EU- og Schengenlande og regioner, som i dag er ”gule”, bliver ”grønne”, og samtidig bliver de ”orange” til ”gule” lande og regioner.
  • Rejserestriktionerne vil overgå til en EU-coronapas-baseret tilgang. Alle EU- og Schengenborgere, herunder danskere, vil kunne få udstedt et EU-coronapas, der kan bruges på tværs af grænserne.
  • Isolationskravet efter indrejse fra de nye ”gule” (tidligere orange) EU- og Schengenlande og regioner bortfalder. Da alle EU- og Schengenlande enten er ”grønne” eller ”gule” indebærer det, at turister, der rejser fra EU- og Schengenlande, kan indrejse uden at skulle gå i isolation efter indrejse. Samtidig vil danskere kunne rejse hjem fra ferie i EU- og Schengenlande uden at skulle gå i isolation efter hjemkomst.
  • Testkravet efter indrejse fra de nye ”grønne” EU- og Schengenlande bortfalder, og testkrav forud for ombordstigning på fly fra ”grønne”, ”gule”, og ”orange” lande og regioner bortfalder. Danske rejsende vil således ikke skulle testes før de rejser hjem til Danmark, medmindre de flyver fra et ”rødt” land.
  • Testkravet forud for indrejse lempes, så udlændinge, som har fast bopæl i udlandet, kan fremvise en negativ PCR-test, som er foretaget højst 72 timer før indrejsetidspunktet. En antigentest vil fortsat skulle være foretaget højst 48 timer før indrejsetidspunktet.
  • Reglerne for medrejsende børn til og med 17 år til tidligere smittede harmoniseres med reglerne for medrejsende børn til vaccinerede, så de ikke vil være omfattet af krav om test- og isolation efter indrejse i Danmark.
  • Danske erhvervsrejsende, der indrejser efter at have været på en erhvervsrejse i et ”orange” land, undtages fra krav om isolation efter indrejse. Det gælder også i fritiden. Tilsvarende undtages udenlandske erhvervsrejsende fra orange lande, der skal til forretningsmøde i Danmark, fra krav om isolation efter indrejse. De pågældende vil fortsat skulle testes efter de i øvrigt gældende regler.
  • Færdigvaccinerede turister fra EU- og Schengenlande, OECD-lande eller ”gule” tredjelande tillades landgang fra krydstogtskibe. Der vil blive iværksat en evaluering af ordningen for krydstogtskibe medio august måned.
  • Alle rejsende, der 10 dage forud for indrejsetidspunktet har opholdt sig i et ”rødt” land eller region (dog ikke transit), skal lade sig teste og gå i isolation efter indrejse. Samtidig skærpes testkravene for røde lande og regioner, så man skal kunne fremvise en PCR-test, som er foretaget højst 72 timer før ombordstigning på fly, og udlændinge, som har fast bopæl i røde lande, skal kunne fremvise en PCR-test, som er foretaget forud for indrejse. PCR-testen må højst være foretaget højst 72 timer før ombordstigning på fly eller forud for indrejsetidspunktet.

Læs om udmøntningen af fase 4 her.

Log ind