HORESTA estimerer, at de danske serveringssteder mister 500 mio. kr. om måneden alene på grund udskænkningsstop og lukketidskravet. Restriktionerne betyder for eksempel, at virksomhederne ikke kan servere alkohol til anden halvleg af fodboldkampene ved det kommende EM. Og går kampene i forlænget spilletid eller straffesparkskonkurrence, så skal gæsterne sendes på gaden inden afgørelsen.

Politisk direktør, Kirsten Munch, mener, at lukketiden er en af de restriktioner, som sundhedsmæssigt giver mindst mening.

”Man smitter hverken mere eller mindre før eller efter kl. 22. Dertil kommer, at selv sundhedseksperter har påpeget problemet i, at man ved en fast lukketid ender med at sende mange mennesker ud på gaden på samme tidspunkt”, siger hun, og fortsætter:

”Vaccinationsdækningen stiger, og vi har lave smitte- samt indlæggelsestal. Hvad mere skal der til for, at vi begynder at kære os om de virksomheder, der gennem 15 måneder har tabt penge hver eneste dag? Vi mener, at det er på tide, at alle restriktionerne frafalder, nu hvor alle over 50 år er blevet tilbudt vaccinen. Lige nu sætter restriktionerne en gevaldig stopper for erhvervets muligheder for at skabe omsætning, og vi mener, at det er på tide, at man fra politisk side giver branchen deres forretningsgrundlag tilbage,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Foruden tabet forbundet med lukketiden estimerer HORESTA, at kravet om coronapas hver måned koster serveringsstederne 1 mia. kr. i tabt omsætning.

Hun understreger, at hvis virksomhederne skal have en chance for at tilbagebetale moms- og A-skattelån allerede i 2022 og 2023, så skal de ikke blot tilbage på omsætningsniveauet fra tidligere, men højere endnu.

Hotel Kick-off i København

Kl. 9.00 - 13.30

Hotelbranchen er tilbage med fuldt tryk og slår den ene rekord efter den anden på bl.a. omsætning, antal overnatninger og beskæftigelse. Men virkeligheden byder også på skærpet konkurrence, øget kapacitet i markedet, stigende omkostninger og presset indtjening. Kom til årets Hotel Kickoff og hør mere!

Log ind