Selvom der ikke er en seksdagesregel, så har hotelerhvervet i København udsigt til en sommer, der er værre end sidste år. Det mener HORESTA, at der er én særlig grund til:

”De udenlandske gæster er i tvivl om, hvilke indrejseregler vi har her i landet,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA, til DR TV Avisen, og fortsætter:

”Vi ser Europa genåbne nu. Det ser vi, fordi en stor del af kontinentets befolkning er vaccineret. Også langt flere end i Danmark.”

HORESTA mener, at Danmark bør lempe på de strenge indrejsekrav, og at tests bør være tilstrækkeligt for ikke-vaccinerede turister, der vil til landet. Og så mener organisationen, at der består en kommunikationsopgave i at få fortalt potentielle gæster, at de er velkomne i Danmark.

I HORESTAs seneste medlemsanalyse svarer 8 ud af 10 hoteller i København, at juli vil byde på et omsætningsfald på 50 pct. eller mere sammenlignet med 2019.

Se hele indslaget fra TV Avisen her (fra 14:27).

Analyse er klar: Flyforbindelse har stor betydning for Bornholm

En analyse af flybetjeningen af Bornholm konkluderer, at forbindelsen til København er af stor betydning for det bornholmske samfund. Samtidig kan der skabes samfundsøkonomisk merværdi, hvis nogle af færgens støttemidler flyttes til flyruten.

Log ind