Selvom der ikke er en seksdagesregel, så har hotelerhvervet i København udsigt til en sommer, der er værre end sidste år. Det mener HORESTA, at der er én særlig grund til:

”De udenlandske gæster er i tvivl om, hvilke indrejseregler vi har her i landet,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA, til DR TV Avisen, og fortsætter:

”Vi ser Europa genåbne nu. Det ser vi, fordi en stor del af kontinentets befolkning er vaccineret. Også langt flere end i Danmark.”

HORESTA mener, at Danmark bør lempe på de strenge indrejsekrav, og at tests bør være tilstrækkeligt for ikke-vaccinerede turister, der vil til landet. Og så mener organisationen, at der består en kommunikationsopgave i at få fortalt potentielle gæster, at de er velkomne i Danmark.

I HORESTAs seneste medlemsanalyse svarer 8 ud af 10 hoteller i København, at juli vil byde på et omsætningsfald på 50 pct. eller mere sammenlignet med 2019.

Se hele indslaget fra TV Avisen her (fra 14:27).

Udsigt til ny attraktion bekymrer visse borgere

Et nyt udsigtspunkt med en højde på 40 meter i en jysk by er blevet mødt med flere kritiske røster, da en del af de lokale borgere stiller spørgsmål ved, om det vil betyde et farvel til privatlivets fred.

Log ind