Selvom der ikke er en seksdagesregel, så har hotelerhvervet i København udsigt til en sommer, der er værre end sidste år. Det mener HORESTA, at der er én særlig grund til:

”De udenlandske gæster er i tvivl om, hvilke indrejseregler vi har her i landet,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA, til DR TV Avisen, og fortsætter:

”Vi ser Europa genåbne nu. Det ser vi, fordi en stor del af kontinentets befolkning er vaccineret. Også langt flere end i Danmark.”

HORESTA mener, at Danmark bør lempe på de strenge indrejsekrav, og at tests bør være tilstrækkeligt for ikke-vaccinerede turister, der vil til landet. Og så mener organisationen, at der består en kommunikationsopgave i at få fortalt potentielle gæster, at de er velkomne i Danmark.

I HORESTAs seneste medlemsanalyse svarer 8 ud af 10 hoteller i København, at juli vil byde på et omsætningsfald på 50 pct. eller mere sammenlignet med 2019.

Se hele indslaget fra TV Avisen her (fra 14:27).

Erfarne kræfter genåbner renoveret hotel

Hotellet havde stået lukket i flere måneder, inden det blev købt af en investor i sidste halvdel af 2023. Nu er nye forpagtere klar til at tage teten, efter en gennemgribende renovering.

Historisk hotel profiterer af tv-udsendelse

Hindsgavl Slot på det vestlige Fyn var sidste år med i en udsendelse på TV 2 om jul på slottet, og programmerne har betydet, at alle juleophold nu er booket hele to år ud i fremtiden.

Log ind