Når man ankommer på en ferie eller forretningsrejse, så skal transporten ikke være et forstyrrende element. Det skal foregå smidigt, og anvendes der offentlige transportmidler, så skal det være overskueligt og nemt at betale.

Det er nogle af de elementer, som et bred politisk flertal har haft for øje i en ny infrastrukturplan.

Foruden nye veje og togforbindelser, så er der også fokus cykelstinettet samt på elladeinfrastrukturen til dem, der rejser i elbil. Den samlede aftale glæder HORESTA.

”Det har enorm betydning for tilrejsende, at infrastrukturen virker. Det er let at komme hertil, og når man er her, må det ikke være besværligt at bevæge sig rundt. Det har betydning for totaloplevelsen, og for hvorvidt de besøgende ønsker at komme igen. Derfor er denne aftale vigtig,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

HORESTA glæder sig blandt andet over udsigterne til et sommerrejsepas, som gør det muligt for turister fra 2022-2024 at rejse frit rundt med kollektiv transport i hele landet i en sammenhængende periode på otte dage for et engangsbeløb på 399 kr. for voksne og halv pris for børn på 12-15 år. Desuden udvikles der en app med henblik på hurtigst muligt at give passagererne lettere adgang til rejseplanlægning og billetkøb i den kollektive transport.

Ud af de 161 mia. kr. går 64 mia. kr. til nye veje, mens 86 mia. er øremærket den kollektive trafik.

Læs hele aftalen her.

Log ind