En af sportsverdenens største stjerner lægger bolden parat på straffesparkspletten og tager tilløb, men barejeren er nødt til at slukke fjernsynet og vise gæsterne døren. Denne situation kan blive en realitet, når EM-slutrunden om lidt bliver fløjtet i gang. For hvis de sene kampe går i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, så passerer uret kl. 23, som er den nuværende lukketidskrav.

HORESTA mener generelt, at erhvervet er underlagt et uhørt antal restriktioner, når man ser på den nuværende smittesituation. Organisationen efterlyser en afskaffelse af lukketidsrestriktion, og chef for turisme- og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, mener, at fodboldeksemplet meget tydeligt giver billedet af, hvordan erhvervets produkt skades af politiske beslutninger.

”Det er sindssyg vigtigt med afskaffelse af lukketidsrestriktionen nu, for alternativet er jo, at danskerne bliver hjemme i deres egne stuer, og så går erhvervet glip af denne omsætning, hvis risikoen er der for, at man ikke kan se kampen færdig,” siger hun til TV-Avisen.

Erhvervsordførerne fra Venstre, Torsten Schack, og Dansk Folkeparti, Hans Kristian Skibby, efterlyser også en hurtig ændring af lukketidsrestriktionen. Erhvervsministeriet oplyser til DR, at barer og restauranters åbningstid forventes at blive en del af yderligere genåbningsforhandlinger den kommende uge.

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind