”Din store flid, din indsigt, din altid velforberedte tilgang til en opgave og din altid vedholdende facon er både frygtet, værdsat, men også særdeles respekteret”.

Sådan sagde HORESTAs nye formand, Jan Vinther Laursen, da HORESTA i går sagde endeligt farvel til Jens Zimmer Christensen efter 12 år på formandsposten og 20 år i bestyrelsen.

Jan Vinther Laursen og Jens Zimmer Christensen har siddet i bestyrelsen sammen, mens Jan Vinther Laursen var formand for HORESTA i årene 2005-09 og igen fra 2020 med Jens Zimmer Christensen for bordenden.

Ved Jens Zimmer Christensens afskedsreception på Tivoli-hotellet i København takkede den nye formand ham for en enorm indsats.

”Jeg har lært at kende dig som en kontant, driftig leder, der ikke viger tilbage, selv om udfordringen er stor”, sagde Jan Vinther Laursen og roste Jens Zimmer Christensen for hans enorme viden, indsigt, nærværende facon og ikke mindst humor.

HORESTAs konstituerede administrerende direktør, Pia Voss, sagde i sin tale, at den afgående formand er klassisk konservativ i værdimæssig forstand.

”Du er ikke til smartness. Du er ikke til windowdressing. Det er de klassiske dyder, du sætter pris på. Du vælger det seriøse. Du er velovervejet, og frem for alt, så både kan – og vil – du tage ansvar. Det er blandt andet de værdier, som har været med til at skabe fundamentet for det HORESTA, vi står med i dag”, sagde Pia Voss.

”Du har gjort meget ud af, at HORESTA skal være en organisation, der skal vide, hvad vi taler om, og hvad vi udtaler os om. Vi skal målrettet arbejde for medlemmerne, vi skal gøre en dyd ud af at være specialister, og vi skal kunne levere de skræddersyede løsninger, som lige præcis vores medlemmer har brug for”, sagde Pia Voss, som roste Jens Zimmer Christensen for altid at have bakket 100 procent loyalt op om huset.

Senere på eftermiddagen talte også HORESTAs næstformand, Georg Sørensen, og forhandlingssekretær fra 3F, John Frederiksen, som begge har arbejdet tæt sammen med Jens Zimmer Christensen igennem mange år.

Georg Sørensen knyttede positive egenskaber til alle bogstaver i den afgående formands fornavn, som han dog var nødt til at udvide med to bogstaver for at få alle kvaliteter med. Han roste blandt andet Jens Zimmer Christensen for hans nærvær. Som han sagde: ”jeg kender farven på dine øjne, Jens”.

John Frederiksen mindedes blandt andet mange og lange forhandlinger under overenskomstforhandlingerne og takkede Jens Zimmer Christensen for hans evne til at finde løsninger.

Jens Zimmer Christensen er ikke gået på pension efter sit stop på formandsposten. Han fortsætter i endnu en periode på posten som formand for Europas hoteller og restauranter i organisationen HOTREC, og desuden som formand for den europæiske hotelklassifikationsordning, Hotelstars Union.

(Fra venstre til højre: Georg Sørensen, adm. direktør, Messecenter Herning, samt næstformand i HORESTA, Jens Zimmer Christensen, Jan Laursen, HORESTA-formand, Mads Friis, adm. direktør, McDonald's Danmark samt næstformand i HORESTA)

Log ind