Som tidligere omtalt har HORESTA udviklet et gavekort, så vi kan få kickstartet omsætningen i hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

Det har taget uventet lang tid at få grønt lys hos myndighederne. Men nu har erhvervsministeren givet HORESTA dispensation fra lov om betalinger, fordi HORESTA Gavekort bygger videre på Folketingets beslutning om at arbejdsgivere i år kan forære medarbejderne skattefri gavekort til turisme- og oplevelseserhvervet for op til 1.200 skattefri kroner.

Alle virksomheder i hotel-, restaurant- og turisterhvervet kan være med. Også selv om man er tilmeldt andre ordninger.

Tilmelding er helt gratis for HORESTA-medlemmer. Den eneste omkostning er en kommission pr. indløsning. Virksomheder, der ikke er medlem af HORESTA, skal betale 350 kroner ved tilmelding, men får samme lave kommission ved indløsning.

Læs mere og tilmeld jeres virksomhed her.

Hvorfor tilslutte sig?

Gavekortet kan bruges af godkendte terminaler, der kan modtage Prepaid Cards – både Psam og Viking fra Nets, Verifone, Bambora mv. Hvis I ikke har nogle af de nævnte terminaler, foreslår vi, at I tjekker med jeres terminaludbyder, om I kan modtage vores kort.

4 gode grunde til at være med:

  • Gratis oprettelse (350 kr. for ikke-medlemmer)
  • Intet årsgebyr
  • Erhvervets laveste kommission på 4,25 pct.
  • Afregning månedligt og uden omkostninger for jeres virksomhed

Gyldighed og udløb

Du kan aflæse dit gavekorts gyldighed ved at scanne QR-koden på bagsiden af kortet.

Gavekortet er altid gyldigt til udgangen af måneden.

Udbetaling af saldo

Indehaver at et gavekort kan i henhold til lov om betalinger kræve sit indestående udbetalt inden for gavekortet gyldighedsperiode og op til 1 år efter gavekortets udløb.

Udbetaling af gavekortets værdi kan ske ved at skrive til [email protected] med oplysning om kortnummer, restværdi, navn, adresse samt bankkonto hvortil beløbet skal udbetales. 

Vær opmærksom på at udbetaling af pålydende saldo udløser skattepligt for gavekortets indehaver.

Ønskes udbetaling indenfor gavekortet gyldighedsperiode beregnes et administrationsgebyr herfor på kr. 30. Ved udbetaling efter gavekortets udløb og op til 1 år herefter bortfalder administrationsgebyret.

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Log ind