Hotelstars Union (HSU) er organisationen bag den ensartede hotelstjerneklassificering på tværs af Europa, og nu bliver HSU en international nonprofitorganisation ved belgisk lov. Beslutningen skal styrke HSU’s position i arbejdet med at sikre kvaliteten og forholdene for den europæiske overnatningsbranche.
"HSU er skabt af branchen, og vi arbejder med EU-institutionerne og OTA'erne for at etablere et gensidigt fordelagtigt og respektfuldt samarbejde. Stjerneklassifikationen understøtter hotellerne i deres internationale markedsføring og giver gæsterne værdifuld information om kvalitet," konkluderer HSU's præsident, Jens Zimmer Christensen.
HSU startede som et fælles initiativ fra landene Østrig, Tyskland og Schweiz, hvilket førte til den formelle grundlæggelse i 2009 af hotelforeningerne fra Østrig, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Holland, Sverige og Schweiz.
Målet med denne platform var at harmonisere kriterierne for hotelklassificering og at handle sammen. Initiativet fik hurtigt fart og har gennemgået en omfattende udvidelse med tiltrædelsen af Estland (2010), Letland (2010), Litauen (2010), Luxembourg (2011), Malta (2012), Belgien (2013), Danmark (2013), Grækenland ( 2013), Liechtenstein (2015), Slovenien (2017) og Aserbajdsjan (2020).
Til trods for coronakrisen har HSU formået at udvide medlemskredsen, da også Georgien er blevet tildelt status som associeret medlem, mens Rumænien og Ukraine har observatørstatus. Frankrig, Irland, Italien, Polen, Slovakiet og Spanien er fortsat observatører, da nationale forhold i øjeblikket forhindrer fuldt medlemskab.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Old Irish Pub runder 400 millioner og slår rekord for omsætningen
25-04-2024
-
Nordjyde overtager tre Sunset Boulevard restauranter
25-04-2024
-
Lalandia lander rekord-overskud
25-04-2024
-
Sønderjysk luksushotel headhunter kendt restaurant-trio
25-04-2024
-
Nu sætter Kolding Kommune populær og meget centralt placeret vandrehjem til salg
25-04-2024
-
Kæmpe familie-restaurant slår dørene op i Helsingør
25-04-2024
-
Aro er klar til næste Michelin-stjerne
25-04-2024