Siden genåbningen af restauranterhvervet i maj sidste år har landets serveringssteder måtte køre med nedsat kapacitet, hvor en stor del af bordene og stolene har stået stablet i hjørnet på grund af afstands- og kvadratmeterkrav. I morgen forsvinder restriktionerne, men kun for serveringssteder m.v., hvor gæsterne i det væsentligste er siddende, og derudover hæves forsamlingsforbuddet indendørs fra 100 til 250.

HORESTA så gerne, at afstands- og kvadratmeterkravene helt forsvandt, og at man sløjfede kravet om coronapasset i samme ombæring.

”Vi er på et punkt i krisen, hvor vi har så mange vaccinerede, og smittetallet er så forsvindende lille, at vi lukker for testkapacitet. Derfor kan det kun gå for langsomt med at slippe de sidste restriktioner på turisme- og oplevelseserhvervet, som har været underlagt uhørt mange begrænsninger gennem hele krisen,” fortæller Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Om en måned reguleres kvadratmeterkravene igen, hvor alle stående arrangementer den 1. august går fra et kvadratmeterkrav fra 4 kvm. pr. pers. til 2 kvm. pr. pers. Og i løbet af august forventer Sundhedsstyrelsen at fjerne anbefalingen om 1 meters afstand mellem personer og i forbindelse hermed vil arealkravet også blive ophævet.

I morgen ændres betingelserne også forbundet med PCR-tests. Hidtil har de fungeret som et gyldigt coronapas i 72 timer, men det hæves nu til 96 timer.

”Vi skal ikke have unødvendige restriktioner, for de kommer alle med en pris for virksomhederne. Det er selvfølgelig glædeligt, at man øger tidsrummet, hvor PCR-tests er gyldige, så benspændet bliver mindre, men spørgsmålet er i højere grad, om det overhovedet er nødvendigt, at dette generelle krav bliver trukket ned over vores erhverv, når man holder smittekontrollen op imod regningen, som erhvervet bliver efterladt med,” siger Kirsten Munch.

Log ind