Er man ikke vaccineret eller dokumenteret coronasmittet, så skal man stadig testes for at besøge forlystelsesparker, deltage ved konferencer eller gå på restaurant, bar og café m.m. Fra i dag lempes kravene dog en smule, da gyldigheden på en PCR-test løftes fra 72 til 96 timer.

Coronapas-app’en vil selv skelne, da hurtigtests gyldighed forbliver på de 72 timer.

”Dagens ændring for PCR-testene gør vinduet en smule større og forlænger coronapassets gyldighed et døgn, hvilket er godt. Men vi skal have forretningsgrundlaget tilbage i hænderne på virksomhederne, og her sætter kravet om coronapas en stor begrænsning. Mange er vaccinerede og antallet af daglige smittede er lavt, og derfor mener vi, at coronapasset i stedet burde være afskaffet,” siger Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA.

Der ændres ikke ved, at antistoffer er lig med et grønt coronapas fra 14. dagen efter konstateret smitte til den 240. dag på nuværende tidspunkt. Vacciner gælder 14. dage efter første stik.

Virksomhedernes oplysningskrav består med de nye regler, og I kan finde opdaterede skilte i HORESTAs SAFE TO VISIT-vejledning her.

Log ind