Er man ikke vaccineret eller dokumenteret coronasmittet, så skal man stadig testes for at besøge forlystelsesparker, deltage ved konferencer eller gå på restaurant, bar og café m.m. Fra i dag lempes kravene dog en smule, da gyldigheden på en PCR-test løftes fra 72 til 96 timer.

Coronapas-app’en vil selv skelne, da hurtigtests gyldighed forbliver på de 72 timer.

”Dagens ændring for PCR-testene gør vinduet en smule større og forlænger coronapassets gyldighed et døgn, hvilket er godt. Men vi skal have forretningsgrundlaget tilbage i hænderne på virksomhederne, og her sætter kravet om coronapas en stor begrænsning. Mange er vaccinerede og antallet af daglige smittede er lavt, og derfor mener vi, at coronapasset i stedet burde være afskaffet,” siger Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA.

Der ændres ikke ved, at antistoffer er lig med et grønt coronapas fra 14. dagen efter konstateret smitte til den 240. dag på nuværende tidspunkt. Vacciner gælder 14. dage efter første stik.

Virksomhedernes oplysningskrav består med de nye regler, og I kan finde opdaterede skilte i HORESTAs SAFE TO VISIT-vejledning her.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind