Giv os op til seks år til at afdrage coronagælden.

Sådan lyder opfordringen fra HORESTA og fire andre erhvervsorganisationer i dag i dagbladet Børsen.

Under coronakrisen er der i alt oparbejdet en gæld i form af moms- og a-skattelån på 28,9 milliarder kroner, hvoraf over 20 milliarder forfalder til betaling inden for det næste halve år. Men holder man fast i dette krav, vil det risikere at knække nakken på ellers sunde og veldrevne virksomheder, lyder det fra de fem organisationer, som udover HORESTA omfatter DI, Dansk Erhverv, SMV Danmark og Danmarks Restauranter og Caféer.

HORESTAs formand, Jan Vinther Laursen, kommenterer i dag på forslaget på TV2/News.

”Jeg tror, at de her virksomheder har haft en drøm og forventning om, at man over overskuelig tid kom tilbage til mere normaliserede forhold og fik en chance for at tjene egne penge igen og dermed også udsigt til at betale de her lån tilbage. Men i for eksempel hotel- og restauranterhvervet lever vi jo stadigvæk med restriktioner den dag i dag. Samtidig har adgangen til at tjene penge været begrænset. Derfor er vores forslag, at man finder en mere tålmodig afvikling, så sunde og ordentlige virksomheder får en reel chance for at tjene de penge, de skal betale tilbage”.

Konkret foreslår de fem organisationer en afdragsordning, der svarer til rejsebranchens. Det vil sige afdrag over op til seks år men med stigende rente for at motivere virksomhederne til at afdrage gælden hurtigst muligt.

Du kan læse artiklerne i Børsen her (kræver login)

Hotelbyggerier boomer i provinsen

Flere hotelbyggerier er undervejs uden for København end tidligere. Udviklingen kan blandt andet skyldes, at byerne samlet udvikler sig for at blive en mere interessant destinations, vurderer cheføkonom fra HORESTA.

Log ind