Giv os op til seks år til at afdrage coronagælden.

Sådan lyder opfordringen fra HORESTA og fire andre erhvervsorganisationer i dag i dagbladet Børsen.

Under coronakrisen er der i alt oparbejdet en gæld i form af moms- og a-skattelån på 28,9 milliarder kroner, hvoraf over 20 milliarder forfalder til betaling inden for det næste halve år. Men holder man fast i dette krav, vil det risikere at knække nakken på ellers sunde og veldrevne virksomheder, lyder det fra de fem organisationer, som udover HORESTA omfatter DI, Dansk Erhverv, SMV Danmark og Danmarks Restauranter og Caféer.

HORESTAs formand, Jan Vinther Laursen, kommenterer i dag på forslaget på TV2/News.

”Jeg tror, at de her virksomheder har haft en drøm og forventning om, at man over overskuelig tid kom tilbage til mere normaliserede forhold og fik en chance for at tjene egne penge igen og dermed også udsigt til at betale de her lån tilbage. Men i for eksempel hotel- og restauranterhvervet lever vi jo stadigvæk med restriktioner den dag i dag. Samtidig har adgangen til at tjene penge været begrænset. Derfor er vores forslag, at man finder en mere tålmodig afvikling, så sunde og ordentlige virksomheder får en reel chance for at tjene de penge, de skal betale tilbage”.

Konkret foreslår de fem organisationer en afdragsordning, der svarer til rejsebranchens. Det vil sige afdrag over op til seks år men med stigende rente for at motivere virksomhederne til at afdrage gælden hurtigst muligt.

Du kan læse artiklerne i Børsen her (kræver login)

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind