HORESTA glæder sig over, at sundhedsmyndighederne har besluttet at hæve incidensgrænserne for, hvornår sogne og kommuner skal nedlukkes. Men efterlyser samtidig at modellen bliver ændret, så turistattraktioner udgår fra listen over virksomheder, der skal lukkes ved de lokale nedlukninger.

”Vi mener, at det er almindelig sund fornuft at fjerne nedlukningsrisikoen for turistattraktionerne. Gæsterne kommer stort set alle dertil fra områder uden for de pågældende kommuner og sogne, og desuden har de coronapas med. Derfor er der ingen logisk grund til, at de er omfattet af en nedlukning”, siger Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i HORESTA.

Han opfordrer derfor til, at bekendtgørelserne for nedlukninger af henholdsvis sogne og kommuner bliver ændret.

Kristian Nørgaard påpeger, at mange af landets kulturinstitutioner og forlystelsesparker kæmper en hård kamp for at få skabt omsætning igen oven på coronakrisen.

”Lige nu mangler de i vid udstrækning de udenlandske turister, og kravet om coronapas sætter desværre en stor begrænsning for antallet af danske gæster. Derfor er mange af attraktionerne stadigvæk langt fra tidligere tiders besøgstal og omsætning. At lukke dem ned midt i højsæsonen og skolernes sommerferie vil være katastrofalt,” siger Kristian Nørgaard.

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind