HORESTA glæder sig over, at sundhedsmyndighederne har besluttet at hæve incidensgrænserne for, hvornår sogne og kommuner skal nedlukkes. Men efterlyser samtidig at modellen bliver ændret, så turistattraktioner udgår fra listen over virksomheder, der skal lukkes ved de lokale nedlukninger.

”Vi mener, at det er almindelig sund fornuft at fjerne nedlukningsrisikoen for turistattraktionerne. Gæsterne kommer stort set alle dertil fra områder uden for de pågældende kommuner og sogne, og desuden har de coronapas med. Derfor er der ingen logisk grund til, at de er omfattet af en nedlukning”, siger Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i HORESTA.

Han opfordrer derfor til, at bekendtgørelserne for nedlukninger af henholdsvis sogne og kommuner bliver ændret.

Kristian Nørgaard påpeger, at mange af landets kulturinstitutioner og forlystelsesparker kæmper en hård kamp for at få skabt omsætning igen oven på coronakrisen.

”Lige nu mangler de i vid udstrækning de udenlandske turister, og kravet om coronapas sætter desværre en stor begrænsning for antallet af danske gæster. Derfor er mange af attraktionerne stadigvæk langt fra tidligere tiders besøgstal og omsætning. At lukke dem ned midt i højsæsonen og skolernes sommerferie vil være katastrofalt,” siger Kristian Nørgaard.

Jyder hentede flest medaljer til DM i Skills

Til årets DM i Skills dystede unge kokke, tjenere og receptionister for at vise deres evner. Her var det særligt de jyske elever, som tog medaljer med hjem fra Roskilde.

Log ind