Selv om der kommer lidt flere hotelgæster til København denne sommer, er der fortsat lang vej tilbage til normale tilstande. Det viser nye tal fra HORESTA, som et blevet offentliggjort på TV2/News i dag.

I juni var 30 procent af de københavnske hotelværelser booket. Det er bedre end i samme måned sidste år, hvor niveauet lå på 15 procent, men langt fra normale sommertal, hvor belægningen typisk er på 90 procent. Til september forventer 64 procent af de københavnske hoteller fortsat et aktivitetsniveau under det halve af normalen.

Jesper Stubgaard fra Admiral Hotel, Karen Nedergaard fra Absalon Hotel og Kirsten Munch fra HORESTA kommenterer i dag på situationen på TV2/News.

Karen Nedergaard må konstatere, at situationen er problematisk, selv om danske turisters rykind redder et par af sommerugerne.

”Vi har en god kassekredit, vi har opsagt rigtig mange medarbejdere, vores lønkompensation er nu slut, og mange af de hjælpepakker, vi har kunnet få er slut, så det er lidt med ondt i maven, jeg går sommeren i møde”, siger hun.

På Admiral Hotel ligger belægningsprocenten i øjeblikket på 30-40 procent mod normalt 90-95 procent.

”Vi ser vækst i forhold til sidste år, men det er meget små lyskegler, der kommer. Normalt vil et hotel som vores være fuldt belagt med amerikanske krydstogtgæster og andre gæster i vores by”, siger Jesper Stubgaard, der oplyser, at hotellet trods fortsat kompensation mister i omegnen af en halv til en hel million kroner hver måned.

HORESTA efterlyser, at man fra politisk side kigger på kompensationsordningerne, som er helt væk om to måneder.

Derudover er der blandt andet brug for intensiveret markedsføring og flere events, påpeger Kirsten Munch.

”Vi har brug for fra offentlig side, at man sikrer, at man målrettet går ind og hjælper med at få kongresser, messer, events, store koncerter og begivenheder i gang igen”, siger Kirsten Munch.

Log ind