Efter indkøb af flere end 1 mio. Pfizer-BioNTech-vacciner fra Rumænien fremrykkes den danske vaccinekalender nu. HORESTA mener, at det lave antal smittede, den høje andel vaccinerede samt indkøbet af de nye doser bør give anledning til, at man revurderer og fremrykker genåbningsplanen.

”Der er stadig uhørt mange restriktioner til set i lyset af den nuværende smittesituation, og hver eneste benspænd har store konsekvenser for erhvervslivet. Vi har brug for at forretningsgrundlaget kommer tilbage i hænder på virksomhederne, så de kan komme i gang med at tjene penge efter 16 måneder, hvor de har haft penge med på arbejde hver eneste dag. Derfor efterlyser vi, at den seneste udvikling giver anledning til fremrykning, og vi mener, at man politisk bør revurdere den nuværende plan,” fortæller Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Konkret ønsker HORESTA, at kravet om coronapas fjernes, lukketiden afskaffes, de sidste afstands- og arealkrav sløjfes, og organisationen så også gerne, at nattelivet fik lov at genåbne den 1. august, hvor næsten alle danskere i vaccinationsalderen vil have et grønt coronapas. Sundhedsstyrelsen har oplyst, at 95 pct. af danskerne indtil nu har sagt ja til tilbuddet om vaccination.

”Hvorfor skal restauranterne tjekke coronapas hele august, hvis alle er tilbudt et stik? Det giver ingen mening. Det sidste både samfundet og erhvervslivet har brug for er unødvendige restriktion, der koster arbejdspladser, omsætning og statskassen,” siger Kirsten Munch, og fortsætter:

”De udsatte og ældre er vaccinerede, og presset på sundhedsvæsnet er ikkeeksisterende. Nu skal vi tilbage til mere normale tilstande, og danskerne har gjort sig fortjent til tilliden,” siger HORESTAs politiske direktør.

Log ind