”Det er en hyggelig og personlig fransk restaurant. Jeg har en baggrund med en dansk mor og en fransk far, og det prøver jeg at forene i mit køkken,” siger Yves Le Lay.
Ambitionen for restauranten er at skabe de allerbedste oplevelser, hvad angår både mad og vin. Men det må endelig ikke blive for ophøjet, mener Yves.
”Præcis som vores navn antyder, skal stemningen være nede på jorden og i øjenhøjde.”
I bund og grund ønsker Yves at give gæsterne den gode oplevelse, han selv håber på, når han går ud at spise.
”Vi er et lille team, der spiser ude ofte, og der trækker vi meget inspiration til både menukort og stemning. I bund og grund handler det vel om at skabe den gode oplevelse, man selv drømmer om, når man er ude.”
Og restaurantens store fokus på atmosfære er populær blandt gæsterne. Særligt beretter Yves om flotte tilbagemeldinger fra gæster, der fejrer deres mærkedage på restauranten.
”Så er vi stolte. At kunne skabe en bryllups- eller fødselsdagsfest, der er endnu bedre end gæsten havde håbet på, er vidunderligt.”
En hård tid
Yves havde virkelig set frem til at forkæle gæster både ved de store fester men også ved hverdagens sammenkomster for par og gode venner. Men det må vente lidt endnu.
”Pandemien har været hård, meget hård. Så det har været skønt at kunne åbne op igen. Desværre rammer vi en rolig sæson for os lige nu, så det må meget gerne blive koldere i vejret snart.”
Restaurant á terre er nyt medlem af HORESTA, og den beslutning blev truffet af flere grunde.
”Vi kunne både se fordele i den juridiske bistand og i gode samarbejdsaftaler med blandt andre NETS. Desuden har jeg nu mulighed for at være censor ved svendeprøver igen, og det ser jeg frem til, for vi har flere unge kokkeelever, der skal guides bedst muligt frem mod deres endelige eksamen.”
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Turismeudspil: Reformér Campingreglementet
18-04-2024
-
Ny i HORESTA: fokus på gastronomi og selvforkælelse i naturskønne omgivelser
18-04-2024
-
Hotel Insights 2024: Lær at sikre synlighed på nettet
18-04-2024
-
Vi har opdateret vores ansættelsesbeviser
18-04-2024
-
Danmarks Bedste Konferencekokke er blevet kåret
18-04-2024
PRESSEKLIP
-
Nyt kanonregnskab fra hotelscenen: Scandic leverer stort overskud
18-04-2024
-
Sofie og Jeppe rækker ud efter medaljer til Skills, og forventninger til dem er store
18-04-2024
-
I dag åbner Københavns nye madmekka efter flere års ombygning
18-04-2024
-
Femte måned i træk med tilbagegang i passagerer
18-04-2024
-
7.000 kvadratmeter stort plejecenter udbydes til hotelprojekt
18-04-2024
-
Flere campister – men færre campingvogne
18-04-2024
-
Great Northern i Kerteminde er næsten klar til at blive vist frem: Udvider restauranten - næste skridt bliver hotel
18-04-2024
-
Knald eller fald for Ild.Pizza: Her genåbner to af Aarhus-kædens pizzeriaer
18-04-2024