Fra i dag behøver nære kontakter i tredje led til en smittet med Delta-varianten ikke længere gå i isolation. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

HORESTA og flere medlemmer har den seneste uge kritiseret kravet for dets vidtrækkende konsekvenser.

”Dette krav har lukket restauranter, og vi har på det kraftigste opfordret til, at man genovervejede reglerne. Det er sket nu, og det er meget glædeligt. Vi har en situation, hvor over halvdelen af danskerne er vaccinerede, og heldigvis er det med vacciner, der er effektive over for delta-mutationen. Det betyder, at antallet af indlæggelser fortsat er forsvindende lille, og derfor bør fokus stadig være på en ansvarlig og ikke mindst hurtig vej tilbage til  normale tilstande,” mener Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Til Berlingske fortæller Anette Lykke Petri, direktør for Styrelsen for Patientsikker:

”Vi har besluttet at droppe anbefalingen om isolation for nære kontakter i tredje led. Vi fastholder dog, at de fortsat skal testes på fjerde og sjette dagen, hvis de er uvaccinerede.”

Turisme

Turisme er en vigtig dansk styrkeposition, som har stor betydning for vækst og beskæftigelse i det meste af landet. Danmark ligger i dag i benhård konkurrence med vores nordeuropæiske naboer om tiltrækning af turister. Derfor er det afgørende, at vi fokuserer indsatsen på at få turisterne til Danmark og på at få ryddet ud i de benspænd, som hæmmer branchen og dens internationale konkurrenceevne. Læs mere om HORESTAs forslag her.

Erhvervsuddannelser

Erhvervsskolerne spiller en vigtig rolle i at uddanne faglærte til forskellige brancher, herunder hotel- og restaurationsbranchen. Desværre er optagelsestallene på hotel- og restaurationsuddannelserne hastigt nedadgående. Denne tendens er stærkt bekymrende, da manglen på elever vil resultere i flaskehalse ift. fremtidens faglærte arbejdskraft og true branchens evne til at kunne levere de oplevelser, vi som land er kendt for. Antallet af faglærte skal øges – læs mere om hvordan.

Log ind