Med afstands- og arealkrav fik mange restauranter, barer og cafeer m.m. i år indskrænket deres forretningsgrundlag gevaldigt. Nogle virksomheder kunne dog genvinde lidt af det tabte, da der flere steder i landet blev givet dispensationer, der blandt andet gjorde det muligt at inddrage tilstødende parkeringspladser og andre arealer samt undtagelse for udeserveringsafgift.

I København udløb denne mulighed den 31. december, mens serveringsstederne er tvangslukkede. HORESTA ønsker nu, at dispensationen forlænges, da det vil hjælpe dele af erhvervet i forbindelse med genåbningen og omsætningsmulighederne i sommeren, fortæller politisk direktør i HORESTA, Kirsten Munch.

”Selvom vejret i Danmark ikke altid viser sig fra sin bedste side her i landet, så er der mange gæster, der gerne vil sidde ude under en overdækning med deres frokost eller kaffe. Vi hører fra flere af vores medlemmer, at det her har gjort en stor forskel for dem, og derfor vil det selvfølgelig være oplagt at forlænge muligheden for at hjælpe erhvervslivet og for at bevare arbejdspladser,” lyder det fra Kirsten Munch.

Hun mener, at effekten er dobbelt, da udeservering er med til at skabe liv i byerne og gøre dem attraktive at besøge for både lokale, andre danskere og udlændinge.

Log ind