Det kan få afgørende betydning for mange virksomheder i turisme- og oplevelseserhvervet, at de nu får udskudt deres skatteindbetalinger og får mulighed for rentefrit at låne deres egne moms- og skattebetalinger, vurderede Kristian Nørgaard, politiske chefkonsulent, fredag morgen på TV2 News.

HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch Andersen understreger desuden, at det ikke må stå alene for de hårdest ramte erhverv.

”Vi har efterlyst en udskydelse af betalingsfristerne som et af flere redskaber til at hjælpe vores erhverv igennem en ekstrem svær tid. Derfor er vi selvfølgelig meget tilfredse med initiativet, der kan sikre likviditet i virksomhederne. Når det er sagt, så har turisme- og oplevelseserhvervet været mere eller mindre lukket ned i 11 måneder, og derfor skal der mere til end en udskydelse af gæld for at få de hårdest ramte virksomhederne igennem krisen,” siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch.

Hun gør opmærksom på, at turisme- og oplevelseserhvervet har stået forrest i kampen mod corona og har måttet betale en milliard stor regning på grund af restriktioner, som man er blevet pålagt af staten.

”Nu får vores virksomheder kunstigt åndedræt ved at få mulighed for styrke likviditeten. Det kan redde de hårdest ramte fra lukning i februar, marts eller april. Men regningen skal betales, og derfor er udskydelse af gæld ikke en varig løsning, når vi ikke må åbne forretningen og ikke kan tjene penge. Efter 11 måneders kamp mod corona og med udsigt til en langstrakt genåbning er der ganske enkelt brug for mere i form af kompensationsordninger, som dækker en større del af den coronaregning, vi er blevet pålagt” siger Kirsten Munch.

Tre konkrete tiltag

  1. A-skattelåneordningen udvides til også at omfatte betalingerne af A-skat og AM-bidrag i februar og marts. Samtidig vil regeringen give mulighed for, at også store virksomheder kan anmode om lån efter den udvidedede A-skattelåneordning.
  2. Den ordinære betalingsfrist for A-skat og AM-bidrag i maj 2021 udskydes med 4 ½ måned for alle virksomheder.
  3. En ny momslåneordning for små og mellemstore virksomheder for den udskudte og ordinære moms, der skal angives og betales 1. marts 2021.

Restriktioner forlænges

Regeringen meddelte i aftes, at de eksisterende restriktioner bliver forlænget til og med den 28. februar 2021. Statsminister Mette Frederiksen meddelte samtidig, at de nuværende hjælpepakker forlænges tilsvarende.

HORESTA har reageret på forlængelsen ved at understrege, at det er afgørende, at hjælpen når ud til virksomhederne meget hurtigt, og at vi ikke skal vente i uger og måneder på at modtage penge. Efter at der er udarbejdet en vaccineplan og kommet anbefalinger fra regeringens hold af eksperter, bør myndighederne kunne lave en plan for i hvilken rækkefølge, samfundet kan genåbnes, og hvornår restriktionerne kan udfases, mener HORESTA.

Se vores pressemeddelelse: ”HORESTA: Det økonomiske sikkerhedsnet skal forstærkes

Log ind