I alt deltog knapt 20 repræsentanter for turisme- og oplevelseserhvervet i mødet, som blev afviklet virtuelt. Udover HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen, deltog de to næstformænd, Georg Sørensen fra MCH Messecenter Herning og Jan Vinther Laursen fra Bone’s Restauranter, samt politisk direktør, Kirsten Munch.

Blandt hovedbudskaberne fra de fire var, at det er afgørende at få hjælpepakkerne udbetalt her og nu i form af en straksudbetaling. Alt for mange virksomheder venter stadigvæk på deres penge. Nogle af hjælpepakkerne fra efteråret er det endda ikke engang muligt at søge på endnu.

”Vi opfordrede derudover til, at de generelle hjælpeordninger både forlænges, til efter at restriktionerne  er ophævet, at de forbedres, så der udbetales mere støtte, samt at de åbnes op for flere virksomheder,” siger Jens Zimmer Christensen, der udover at være formand for HORESTA også repræsenterer branchen på europæisk plan som formand for HOTREC.

På mødet opfordrede HORESTA desuden til at få mere klarhed over, hvad fremtiden bringer. Der er brug for en genåbningsplan, som giver indblik i, hvornår de enkelte dele af erhvervet igen kan byde gæster inden for og slippe for de øvrige restriktioner, lød budskabet.

”Det er værdsat og relevant, at statsministeren og finansministeren tager sig tid til at mødes med erhvervet. Mødet viste med al tydelighed, at uanset virksomhedernes størrelse og type lider alle under denne krise. Vi var dog også enige om at se fremad, og at der bør arbejdes aktivt med for eksempel at bruge vaccinationspas som redskab til at få erhvervet hurtigere i gang,” siger Jens Zimmer Christensen.

Nye emballage-regler på vej

EU er kommet et skridt nærmere en ny forordning om emballage, som skal reducere brugen af plastic og øge genbrug

WoCos bestyrelse skruer bissen på

Bestyrelsen i Wonderful Copenhagen minder nu politikerne på Christiansborg om, at staten tilbage i 2018 selv tog finansiering af WoCo til sig og samtidig løftede pengene ud af Region Hovedstaden.

Log ind