HORESTA bakker op om en forlængelse af de eksisterende corona-restriktioner. Men organisationen opfordrer på det kraftigste til, at de eksisterende hjælpepakker som minimum bliver forlænget til udgangen af februar, fortalte HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, onsdag aften på TV2 News.

”Vi står i en situation, hvor nye mutationer øger smitterisikoen. Når regeringen og myndighederne på dette grundlag forlænger restriktionerne, bakker vi op. Men der er brug for, at statens sikkerhedsnet under erhvervslivet bliver både mere fintmasket, større og aktiveret langt hurtigere, end vi hidtil har set,” siger Kirsten Munch.

Turisme- og oplevelseserhvervet har i månedsvis ventet på at få udbetalt penge fra hjælpepakker, der går helt tilbage til juli. Samtidig har erhvervet gang på gang måttet håndtere nye restriktioner med mindre end 24 timers varsel.

”Vi er på vej ind i slutfasen af denne sundhedskrise. Vores erhverv har gennem lang tid haft store økonomiske konsekvenser som følge af krisen. Det er kun rimeligt, at virksomhederne sikres afgørende støtte, som dækker bredere og kommer ud med det samme. Og ikke mindst rækker længere ud i fremtiden, så virksomhederne får bedre mulighed for at planlægge den kommende tid, ” siger Kirsten Munch.

Hver femte medarbejder i hotel- og restauranterhvervet har indtil videre mistet jobbet under coronakrisen.

Log ind