For turisme- og oplevelseserhvervet bliver den aktuelle krise yderligere forstærket med dagens melding fra regeringen om, at udenlandske erhvervsrejsende fra søndag ikke kan rejse ind i Danmark, lyder det fra HORESTA.

”Vi har forståelse for, at regeringen strammer op på rejserestriktionerne i den aktuelle situation. Men ethvert lille slag mod en branche, som i forvejen er under et ekstremt pres, rammer meget hårdt”,  siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

Hun understreger, at de nye restriktioner kan få konsekvenser for virksomheder, hvor selv en lille omsætning fra udenlandske erhvervsrejsende har meget stor betydning.

”For en række hoteller samt møde- og konferencesteder er omsætning fra udenlandske erhvervsrejsende den sidste, lille indtægtskilde lige nu. Rigtig mange virksomheder har ikke fået udbetalt kompensation for faste omkostninger eller lønkompensation i mange måneder, og derfor har det stor betydning, at de kan hente en smule omsætning hjem,” siger Kirsten Munch.

Omsætning på ti procent

Omsætningen i hotelbranchen har været banket helt i bund under størstedelen af coronakrisen. Sommeren gav et lille løft for især provinshotellerne, men fra efteråret er en stor del af forretningen forsvundet for hele branchen. I hovedstaden, hvor situationen er værst, har omsætningen længe været nede på omkring ti procent for det gennemsnitlige hotel, og en tredjedel af hotellerne er i øjeblikket lukket helt ned.

På den baggrund opfordrer HORESTA nu på det kraftigste til, at regeringen og myndighederne straksudbetaler støtte fra sensommerens og efterårets hjælpepakker. Det er penge, som turisme- og oplevelseserhvervet er blevet stillet i udsigt gennem måneder. Men nogle af ordningerne kan man stadigvæk ikke søge, mens andre endnu ikke er kommet til udbetaling.

 

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

Log ind