For turisme- og oplevelseserhvervet bliver den aktuelle krise yderligere forstærket med dagens melding fra regeringen om, at udenlandske erhvervsrejsende fra søndag ikke kan rejse ind i Danmark, lyder det fra HORESTA.

”Vi har forståelse for, at regeringen strammer op på rejserestriktionerne i den aktuelle situation. Men ethvert lille slag mod en branche, som i forvejen er under et ekstremt pres, rammer meget hårdt”,  siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

Hun understreger, at de nye restriktioner kan få konsekvenser for virksomheder, hvor selv en lille omsætning fra udenlandske erhvervsrejsende har meget stor betydning.

”For en række hoteller samt møde- og konferencesteder er omsætning fra udenlandske erhvervsrejsende den sidste, lille indtægtskilde lige nu. Rigtig mange virksomheder har ikke fået udbetalt kompensation for faste omkostninger eller lønkompensation i mange måneder, og derfor har det stor betydning, at de kan hente en smule omsætning hjem,” siger Kirsten Munch.

Omsætning på ti procent

Omsætningen i hotelbranchen har været banket helt i bund under størstedelen af coronakrisen. Sommeren gav et lille løft for især provinshotellerne, men fra efteråret er en stor del af forretningen forsvundet for hele branchen. I hovedstaden, hvor situationen er værst, har omsætningen længe været nede på omkring ti procent for det gennemsnitlige hotel, og en tredjedel af hotellerne er i øjeblikket lukket helt ned.

På den baggrund opfordrer HORESTA nu på det kraftigste til, at regeringen og myndighederne straksudbetaler støtte fra sensommerens og efterårets hjælpepakker. Det er penge, som turisme- og oplevelseserhvervet er blevet stillet i udsigt gennem måneder. Men nogle af ordningerne kan man stadigvæk ikke søge, mens andre endnu ikke er kommet til udbetaling.

 

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

Log ind