Efter elleve måneders kamp mod corona er økonomien presset til det yderste i langt de fleste virksomheder i turisme- og oplevelseserhvervet. Med forlængelsen af de nuværende restriktioner forstærkes krisen yderligere.

Det understreger HORESTA i en kommentar til dagens udmelding fra regeringen.

”Det er positivt, at vi nu har fået et bedre varsel, og at hjælpepakkerne bliver forlænget parallelt med restriktionerne. Men det er afgørende, at hjælpen når ud i virksomhederne meget hurtigt. Der er ganske enkelt ikke samme robusthed i vores erhverv til, at man kan overleve endnu en periode, hvor man skal vente i uger eller måneder på at få udbetalt sine penge”, siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch.

Hun understreger, at der er behov for at forlænge og forstærke de generelle hjælpepakker.

”Vi ønsker en forlængelse af de generelle hjælpepakker, som har været i brug både i foråret og siden december. Det er den mest enkle måde at understøtte erhvervslivet på i denne krisetid. Og så skal dækningsgraden forbedres. I efteråret har turisme- og oplevelseserhvervet været igennem et virvar af små og store målrettede hjælpepakker med forskellig løbetid og dækningsgrad samt med meget forsinket udbetaling. Den slags eksperimenter er der ikke råd til at gentage”, siger Kirsten Munch.

HORESTA glæder sig over, at regeringen nu igangsætter arbejdet med at lave en genåbningsplan.

”Der er nu lagt en plan for, hvordan vi som samfund lægger sundhedskrisen bag os. Derfor bør vi nu have en plan for, hvordan vores samfund åbner igen. Hvad kan for eksempel åbne, når alle i risikogrupperne er vaccinerede, og hvor langt skal vi hen, før alle restriktioner er ophævet”, siger Kirsten Munch.

Log ind