Attraktionerne er tvangslukkede, og det samme er restauranterne. Alle dele af turismeerhvervet er gensidigt afhængige, og overnatningsstederne mærker således også en mindre efterspørgsel her første dag i manges vinterferie.

HORESTAs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, fortalte mandag morgen til TV Avisen, at ugen er endnu et symbol på den historiske krise, som erhvervet er midt i.

”Virksomhederne har oparbejdet en stor gæld det seneste år. Vi har brug for en genåbningsplan, som sikrer et økonomisk bæredygtigt fundament, som virksomhederne kan åbne på. Og så skal vi have en generel forlængelse af de hjælpepakker, som findes allerede. Vi kan nemlig ikke være sikre på, at omsætningen kommer tilbage med det samme,” fortæller hun, og tilføjer:

”I HORESTA appellerer vi til, at politikerne ser på momsen. Vi ønsker en differentieret moms på vores erhverv, da vi er særligt hårdt ramt. Vi kan se, at landene omkring os har givet en håndsrækning direkte til deres turisme- og oplevelseserhverv ved at sætte deres moms ned. Så det håber vi meget på, at politikerne vil undersøge mulighederne for. Det vil være en stor hjælp.”

Annette Hyldebrandt mener, at en momsnedsættelse skulle spille sammen med en genåbning for at stimulere efterspørgslen og økonomien i virksomhederne. Konkurrencesituationen bliver nemlig hård, når verden åbner igen, og landene omkring Danmark er klar til at trykke på startknappen – det skal vi også være i Danmark, så vi ikke hænger i bremsen i konkurrencen om gæsterne, fortalte Annette Hyldebrandt.

Med fra Tivoli var også Kasper Schumacher, havedirektør i Tivoli, som fortalte, at forlystelsesparken lige nu planlægger efter at åbne i slutningen af marts.

Se hele indslaget her (fra 12:20).

Log ind