Først lukkede svenskerne grænsen til Danmark lige op til jul, og sidenhen er det igen blevet muligt at køre via Øresundsbroen til færgen fra Ystad, hvis man skal til Bornholm. Men med kort varsel har svenskerne indført et krav om, at danskere skal have en negativ covidtest, der maks. må være 48 timer gammel, hvis de ønsker at rejse ad denne vej.

HORESTAs politiske chefkonsulent Kristian Nørgaard fortæller, at virksomhederne i det bornholmske turisme- og oplevelseserhverv mærker konsekvenserne af forvirringen med det samme. For gæsterne afbestiller og stopper bookingerne, når usikkerheden bliver for stor eller besværet for overvældende.

”Rønne-Ystad er en livsnerve for hele Bornholm, og desværre er sejlturen fra Køge ikke et alternativ, som kan dække det tabte, da kapaciteten simpelthen ikke er tilstrækkelig. Derfor er det gift for bornholmsk turisme hver gang, der sås tvivl om mulighederne for at tage over Sverige. Vi kalder på en permanent aftale med svenskerne, der smidiggør denne transportkorridor,” fortæller Kristian Nørgaard, og tilføjer:

”Bornholm er dybt afhængig af turismen. Og betydningen bliver kun større, når foråret, påsken og forsommeren hver dag kommer tættere på. Der er brug for vished om transportmulighederne til Bornholm nu” siger Kristian Nørgaard.

HORESTA har sammen med Destination Bornholm rettet henvendelse til transportminister Benny Engelbrecht og udenrigsminister Jeppe Kofoed med ovenstående budskab.

Log ind