Nu bliver muligt for restauranter og andre virksomheder at lukke helt ned for en periode, hvis de mange nye coronarestriktioner gør det umuligt at få tilstrækkelig omsætning i kassen.

I modsætning til de tvangslukkede virksomheder som for eksempel natklubber og diskoteker, er der tale om en frivillig ordning, hvor virksomhederne er sikret kompensation for 90 procent af de faste udgifter under nedlukningen.

Muligheden er opstået, efter at et flertal i Folketinget indgik forlig lørdag aften. Dermed imødekommer de et stort ønske fra HORESTA, der på det kraftigste har opfordret politikerne til at hjælpe de hårdest ramte virksomheder samt gøre det muligt at indtræde i kompensationsordningerne hhv. den 1., 10., eller 19. december.

”Vi er rigtig glade for, at politikerne har lyttet til vores opfordring og nu træder til med denne nødløsning. Mange virksomheder vil blive ramt rigtigt hårdt af de nye restriktioner, og nogle så hårdt, at det vil være økonomisk uansvarligt at holde virksomheden åben i den kommende periode. Det er vigtigt for disse virksomheder at få muligheden for midlertidigt at lukke ned og få kompenseret hovedparten af deres faste udgifter”, siger HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard.

Han understreger, at den frivillige nedlukning er et signal om, hvor hårdt ramt hotel-, restaurant- og turisterhvervet er i den aktuelle situation.

”Når man vælger at lukke helt ned for en periode, er det en desperat handling. Virksomhederne vil få kompensation men ikke fuld dækning, så de vil fortsat skulle betale nogle af deres faste udgifter uden at få en krone i kassen. Men alternativet er værre: Meget lav omsætning og de løbende udgifter, det fører med at holde åbent. De vil for nogen medfører endnu større tab. Det handler om benhård tabsbegrænsning, efter at de nye restriktioner træder i kraft”, siger Kristian Nørgaard.

Samtidig med muligheden for at lukke frivilligt ned i en periode, forbedres mulighederne for at få kompensation for sæsonvarer eller kasserede let, fordærvelige fødevarer.

Hvis du er medlem af HORESTA, kan du få det fulde overblik over de gældende restriktioner i vores opdaterede vejledning, SAFE TO VISIT.

Hotel er stadig til salg

Hotelejer Hanne Nielsen har nu i et år haft 885 kvadratmeter hotel til salg. Forretningen er sund, men alligevel kniber det med interessen for at købe

Log ind