Selvom turisme- og oplevelseserhvervet var restriktionsfrit i oktober, så nåede de københavnske hoteller ikke tilbage på 2019-niveau årets tiende måned. Den eneste måned i 2021 uden restriktioner.

I oktober lå hovedstadshotellerne 37.000 overnatninger under 2019-niveau, og det skyldes i høj grad manglen på udenlandske gæster, fortæller Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA.

”Alle virksomheder i turisme- og oplevelseserhvervet, der er afhængige af udenlandske gæster, har det ekstremt svært, og det har de haft nu igennem snart to år. Der er tale om milliardstore omsætningstab, der på ingen måde udlignes af diverse kompensationspakker. Derfor er det afgørende, at vi får spændt et stærkt sikkerhedsnet ud under disse virksomheder. Et sikkerhedsnet, der ikke kun relaterer sig til den aktuelle situation, men et, der også er der, når restriktionerne bortfalder,” siger Annette Hyldebrandt.

Vækst i resten af landet

I de øvrige regioner af landet gik det noget bedre for hotelbranchen end i hovedstaden. Særligt takket være mange danske gæster.

Region Midtjylland kunne glæde sig over den største overnatningsvækst i oktober. Her var der hele 36,0 pct. flere overnatninger sammenlignet med rekordåret i 2019. Syddanmark, Sjælland og Nordjylland oplevede alle fremgang mellem 21-24 pct.

Sammenlagt blev det til 1,6 mio. overnatninger, hvilket svarer til en vækst 9,4 pct. flere overnatninger end i oktober 2019, før krisen ramte. Fremgangen skyldes næsten 300.000 flere overnatninger fra danskere, og det opvejer faldet på 161.000 overnatninger fra de udenlandske gæster.

”Der er ingen tvivl om, at forbrugerne stadig higer efter det produkt som turisme- og oplevelsesvirksomhederne har på hylden. Det viser oktober, hvor restriktionerne var helt væk, og det betød en opblomstring af alt fra weekendophold og restaurantbesøg til fester og konferencer. Nu kigger vi så ind i endnu en periode med ødelæggende anbefalinger fra myndighederne, og det vil desværre få store konsekvenser for virksomhederne i hele landet,” siger Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA.

 

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind