Sundhedsstyrelsen skærpede den 29. november anbefalingerne for nære kontakter til smittede med Omikron-varianten og til de nære kontakters nære kontakter. De blev alle - uanset vaccinationsstatus eller tidligere smittestatus – anbefalet at gå i selvisolation og blive PCR-testet på dag 1, 4 og 6.

Anbefalingen om test og isolation fortsætter for dem, der er nære kontakter til en person, der er smittet med Omikron. Derimod bortfalder anbefalingerne for de nære kontakters nære kontakter nu, fortæller Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Anbefalingen blev indført for at forsinke samfundssmitten med Omikron, men med flere smitteudbrud med Omikron inden for den seneste uge ser situationen imidlertid anderledes ud.

Se opdateret udgave af retningslinjerne for håndtering og opsporing af nære kontakter.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Se også

Kontantpligt driller forlystelsesparker: ”Vi vil bare gerne have lidt fleksibilitet”

De kolde kontanter er en varm kartoffel. I hvert fald når det handler om erhvervslivets pligt til at modtage dem. Debatten om retten til at sige nej til kontanter har raset længe, og nu presser også forlystelsesparker og koncertsteder på for at få blødt op omkring den lovgivning, der forpligter alle salgssteder til at tage imod kontanter, skriver Turistmonitor.dk.

Log ind