Sundhedsstyrelsen skærpede den 29. november anbefalingerne for nære kontakter til smittede med Omikron-varianten og til de nære kontakters nære kontakter. De blev alle - uanset vaccinationsstatus eller tidligere smittestatus – anbefalet at gå i selvisolation og blive PCR-testet på dag 1, 4 og 6.

Anbefalingen om test og isolation fortsætter for dem, der er nære kontakter til en person, der er smittet med Omikron. Derimod bortfalder anbefalingerne for de nære kontakters nære kontakter nu, fortæller Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Anbefalingen blev indført for at forsinke samfundssmitten med Omikron, men med flere smitteudbrud med Omikron inden for den seneste uge ser situationen imidlertid anderledes ud.

Se opdateret udgave af retningslinjerne for håndtering og opsporing af nære kontakter.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Se også

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind