HORESTA opfordrer nu til, at hoteller, restauranter m.v. får mulighed for at holde åbent til kl. 01 nytårsaften.

Ifølge de gældende regler skal branchen sende gæsterne hjem kl. 23 og stoppe med at udskænke alkohol fra kl. 22.

”Lige præcis nytårsaften vil risikoen for smittespredning blive kraftigt forøget, hvis man holder fast i den tidlige lukketid. Derfor foreslår vi nu, at man udvider åbningstiden og giver gæsterne mulighed for at skåle nytår, inden de går hjem”, siger Kristian Nørgaard, der er politisk direktør i HORESTA.

Han påpeger, at under normale forhold går gæsterne direkte hjem efter et restaurantbesøg, men at nytårsaften vil mønstret være et andet.

”Nytårsaften vil mange efterfølgende søge ud i andre sociale sammenhænge for at skåle nytår. Det vil medføre et kraftigt øget kontakttal, og det bekymrer os. Der er ingen, der har større interesse i at holde smitten under kontrol end vores branche, så vi hurtigst muligt kan vende tilbage til normalen”, siger Kristian Nørgaard.

Han gør opmærksom på, at nytårsaften afvikles under de gældende restriktioner på hoteller, restauranter m.v. Det vil sige uden dans, gæsterne opholder sig i samme selskab hele aftenen, og de har mundbind på, når de står op.

”Derfor vil smitterisikoen være lav, og man vil med fordel kunne holde gæsterne i samme selskab til over midnat”, siger Kristian Nørgaard.

 

Log ind