Krav om en frisk test selvom man er vaccineret to gange eller et krav om tredje stik, før coronapasset bliver grønt. Eksperter var i går på TV2 News med forslag til, hvordan kravene i coronapasset kunne strammes, som en vej til at nedbringe smitten.

HORESTAs politiske direktør Kristian Nørgaard sagde til News, at der er intet erhvervet hellere vil end at holde åbent, men yderligere stramninger oveni de eksisterende restriktioner vil gøre det umuligt for endnu flere at skabe den omsætning, som er nødvendig for at slå dørene op.

”Man skal jo huske på, at oplevelseserhvervet lige nu bruges som motivationen for at få danskere til at lade sig teste eller tage vaccinen. Hvis man strammer kravene yderligere, så vil flere også lukke, og denne motivation for danskerne vil blive mindre. Flere barriere vil betyde færre gæster,” siger Kristian Nørgaard.

Han understreger, at erhvervets virksomheder allerede nu laver regnestykket, om hvorvidt man taber flest penge ved at holde lukket eller åbent på grund af de mange restriktioner.

Han mener ikke, at det er oplagt, at alle restauranter skal teste gæsterne. Vil man øge kravene til tests, så må kapaciteten også følge med, understreger han, så mulige restaurantgæster skal vente i timevis.

Mette Falkenberg
Direktør for politik og bæredygtighed
Mette Falkenberg Rasmussen

Log ind