Hvis man har booket bord på en restaurant 31. december, får man ikke mulighed for at blive siddende og skåle det nye år ind. I hvert fald ikke som reglerne er nu, hvor gæster skal sendes hjem klokken 23, og udskænkning af alkohol er forbudt efter klokken 22 på grund af restriktioner.

Det ønsker HORESTA bliver ændret. Organisationen har nemlig siden udmeldingen af restriktionerne kaldt på en undtagelse for nytårsaften.

”Vi ser en idé i, at folk bliver i vores restauranter nogle timer længere, i stedet for at de går videre til private arrangementer, hvor der ikke er coronapas, mundbind og begrænsning på udskænkning af alkohol,” siger Kristian Nørgaard, der er politisk direktør for HORESTA, til TV 2.

For ifølge ham er det ikke et spørgsmål om, hvorvidt der bliver holdt nytår, men hvor det skal foregå. For danskerne kommer til at fejre årets sidste aften.

”Vi har den største interesse i, at smittesituationen er under kontrol, så vi hurtigst muligt kan genåbne og komme fri af restriktioner, og det her er et konstruktivt forslag til at holde smitten i bero, hvor man begrænser kontakttallet, ved at lade gæsterne blive i de rammer, som de har været i hele aftenen,” siger Kristian Nørgaard, som understreger, at det ikke er to timers ekstra åbningstid nytårsaften, som redder regnskaberne i branchen.

Ifølge professor Allan Randrup Thomsen har HORESTA en pointe i, at det kan mindske smitten, fortæller han til TV2.dk.

Se indslaget med Kristian Nørgaard og læs hele historien her.

Log ind