Sundhedsstyrelsen skærper nu retningslinjerne i forbindelse med den nye Omikron-mutation. Det betyder at både nære kontakter og nære kontakters nære kontakter skal lade sig isolere ved mistanke eller bekræftet smitte med denne variant af corona.

Samme krav havde man op til sommerferien, da delta-mutationen spredte sig, og det lukkede hele virksomheder, fordi én medarbejder var nær kontakt og dermed gjorde flere kollegaer til nære kontakter, fortæller Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA.

”Vi skal undgå nedlukning og restriktioner, og vi tager derfor sundhedsmyndighedernes anbefaling til efterretning. Når det er sagt, så vil disse retningslinjer formentlig få enorme konsekvenser for virksomhederne – og særlig brancher som turisme- og oplevelseserhvervet, hvor de ansatte ikke kan arbejde hjemmefra. Derfor er man nødt til at overveje, hvordan man holder hånden under branchen, når man iværksætter isolationskrav for personer i tredje led,” siger Kristian Nørgaard, og tilføjer:

”Selvom efteråret har været godt for mange virksomheder, så kan krisen stadig tydeligt aflæses i regnskaberne. Derfor skal anbefalinger og det økonomiske sikkerhedsnet også gå hånd i hånd,” siger HORESTAs politiske direktør.

Læs mere om de nye retningslinjer her.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind