Efterspørgslen på takeaway er igen i år stor. I modsætning til sidste år, er det dog tilladt for restauranterne at holde åbent, men med et udskænkningsstop kl. 22 og lukketid kl. 23, der umuliggør, at danskerne i år kan høre nytårsklokkerne ringe fra en af landets mange gode spisesteder.

Alligevel holder en stor del af restauranter fast og har tilpasset aftensarrangementet for at fortsat give gæsterne en god sidste aften i 2021, men desværre er det forbundet med mange afbud på grund af smittesituationen, fortæller HORESTAs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt.

”Smittesituationen gør, at nogle gæster desværre er nødt til at blive hjemme, og det gør det svært for restauranterne, der har købt ind til et givent antal spisende. Generelt påvirker coronaen nytårsvanerne, da vi også hører fra restauranter, der får takeaway-bestillingerne meget sent i år, da danskerne vil være så sikre som muligt på, at der ikke er gæster, der melder afbud til deres nytårsarrangement i hjemmet,” siger Annette Hyldebrandt.

Hun giver en klar opfordring til danskerne:

”Vi håber, at mange danskere på trods af restriktionerne vil få en fantastisk nytårsaften på en restaurant. Og hvis man beslutter, at købe en nytårsmenu med hjem, så håber vi, at danskerne vil gøre det fra en restaurant og bakke op om erhvervet,” siger Annette Hyldebrandt.

Log ind