HORESTA opfordrer nu regeringen til at lave en plan for, hvornår restriktioner og tvangslukninger i hotel-, restaurant- og turisterhvervet kan fases ud.

”Siden starten af november har vi igen været ramt af statslige krav, som har begrænset vores muligheder for at skabe omsætning, og nu er flere af vores medlemmer tvangslukkede eller hårdt ramt af restriktioner. Ingen kan give garantier eller forudsige smittesituationen nøjagtigt, men efter snart to år med Corona, så er der brug for pejlemærker for, hvornår restriktioner indføres og udfases”, siger Kristian Nørgaard, der er politisk direktør i HORESTA.

Han sigter særligt til virksomheder med lang bookinghorisont, som har brug for at kunne planlægge måneder forud.

”Hoteller samt messe-, møde- og konferencecentre har lange bookinghorisonter. Hvis virksomhederne skal kunne tage ordrer ind, ansætte personale og gøre klar, så har vi og vores gæster brug for pejlemærker. Samtidig er den økonomiske situation mange steder svær, hvor viden er afgørende af hensyn til budgettering, finansiering og fastholdelse af medarbejdere”, siger Kristian Nørgaard.

Han efterlyser samtidig, at der kigges nærmere på turisme- og oplevelseserhvervets situation efter den tredje nedlukning i form af en økonomisk genopretningsplan for erhvervet. Planen skal få virksomhederne gennem krisen og sikre genopretning af erhvervet bagefter.

“Hoteller, restauranter, cateringvirksomheder og leverandørerne har taget en stor økonomisk regning de seneste to år. Mange virksomheder skal til foråret tilbagebetale den udskudte moms, og det er svært, når restriktionerne igen stopper muligheden for indtjening. Samtidig skal der ses på stimuli, der kan kickstarte erhvervet, når genåbningen kommer, siger Kristian Nørgaard.

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind